Salangen-Nyheter

En allsidig førjulskonsert:

Jul i dal og fjord

Helga 23. til 25. november skal korene Ustemte Fruer (bildet) og Kjølenkoret ut å holde tre konserter i Bardu, Lavangen og Gratangen. I alt er det 57 korister med i dette samarbeidet i tillegg til musikere og dirigenter. FOTO: PRIVAT

SETERMOEN: Helga 23. til 25. november skal korene Ustemte Fruer og Kjølenkoret ut å holde tre konserter i Bardu, Lavangen og Gratangen. I alt er det 57 korister med i dette samarbeidet i tillegg til musikere og dirigenter.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 19.11.2018 kl 00:00

Neste helg har man mulighet til å få høre en kor konsert litt utenom det vanlige. Det er det musikalske samarbeidet mellom Ustemte Fruer og Kjølenkoret som går sammen om denne spesielle konserten sammen med kjente og kjære musikere. Leder i Ustemte Fruer, Christine Eide Mogaard opplyser til nettavisen at de er to ganske forskjellige kor med et stort alderssprang, noe som kommer til å prege konserten på en positiv og spennende måte. – Vi er jo to vidt forskjellige kor, og vi i Ustemte Fruer er jo et kor som liker å gjøre litt vår egen greie, kanskje litt utradisjonelt, men vi synes bare det er artig. Vi er jo og så heldig å ha med oss Steinar Krokstad på trommer, Øyvind Nilsen på bass, Tore Nergård på piano, Torgrim Åsbakk på gitar, Geir-Ove Mortensen på synth, og Tom Andersen som mannlig solist på noen nummer, og ikke minst Hans Erik Børve og Jurgita Juizuniene som dirigenter, forteller Christine Eide Mogaard til nettavisen.

Fra gospel til joik

Dette er en konsert som i følge Eide Mogaard er veldig allsidig og inneholder både gospel, klassisk, moderne, julesanger og joik. – Vi ønsker å ha en konsert som vil appelere til flest mulig, og har derfor plukket ut mye varierende materiale, sier Chrisitine. Fredag den 23. november spiller korene julekonserten "Jul i dal og fjord" i Lavangen kirke, hvor konserten starter klokken 19:00. Så drar kroene til Gratangen på lørdag for å holde konsert i Gratangen krike, her starter konserten klokken 18:00. Søndag den 25. november skal Ala Grendehus fylles med sang og konserten her starter klokken 19:00.