Salangen-Nyheter

Gamle handleriet eksisterer fortsatt:

Jul på Strokkenes

Fortsatt er hyllene fulle hos Nils og Tove Strokkenes. FOTO: KARIN HASUND

STROKKENES: Det er to år siden Handleriet på Sjøvegan stengte dørene sine, men fortsatt sitter Tove og Nils Strokkenes på et stort varelager som de ønsker og bli kvitt. Det er begrenset hvor mye man kan bruke selv og dermed ble løsningen å åpne butikken hjemme.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

I den lille butikken på Strokkenes er det vanskelig å ikke la seg friste. Her er det store mengder med det meste man kan trenge for å pynte opp i julen og adventstiden. Alt selges med -50% rabatt, og det vil de fortsette med til det er tomt. - Det er bedre å selge det billig enn å sette fyr på det, sier Nils. Alt han selger fra den lille butiken sin hjemme har han ingen fortjeneste på. - Vi har veldig mye kapital bundet opp i varelageret her og vi ønsker bare å få det tilbake. All den fortjenesten jeg skulle hatt ligger her så vi selger til det blir tomt, fortsetter han.

Det finnes julelys i mange varianter i den lille butikken. FOTO: KARIN HASUND.Rimelige priser

Handleriet på Sjøvegan åpnet i 1997, og i 13 år drev Tove og Nils butikken. Hvert år åpnet de dørene i midten av november og solgte alt man måtte ønske av julepynt til folk fra Sjøvegan og omegn. - I romjulen solgte vi fyrverkeri, men det har vi ikke nå lenger, sier Nils. Den gangen hadde de 75 kvadratmeter å boltre seg på og kunne derfor ha mye mer av de større tingene. Prisene var rimelige og folk på Sjøvegan visste å benytte seg av tilbudet. - Vi valgte å istedet for å kjøre toppris på varene solgte vi de rimeligere og satset på mersalg. Det kombinert med gode innkjøpsavtaler gjorde at vi kunne holde prisene nede, forteller Nils.

Små og store nisser titter ned fra hyllene. FOTO: KARIN HASUND.Kom når du vil

Nils og Tove er pensjonister nå. - Det var litt trist å stenge butikken, men helsa holdt ikke lenger og når man ikke klarer mer da må det bare bli sånn, sier Nils vemodig. Den lille butikken de har hjemme har ingen faste åpningstider. - Det er bare å komme når det passer deg, vi er stort sett her. Og har du problemer med å finne frem er det bare å ringe så skal vi forklare, sier Nils. Han og kona kan nåes på tlf 47 75 57 03 og 91 83 16 93. - Du må bare huske at vi ikke har bankterminal lenger så folk må ha med kontanter, avslutter Nils.