Salangen-Nyheter

Panserbataljonen på julegudstjeneste i Salangen:

Jula - tid til å nullstille seg

Mandag var Panserbataljonen på besøk i Salangen kirke for en førjulsgudstjeneste. Alle vernepliktige, i tillegg til en del ansatte deltok på gudstjenesten i tillegg til Hærens korps, og bataljonsprest Kjetil Borgenvik. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

SJØVEGAN: Mandag var Panserbataljonen på besøk i Salangen kirke for en førjulsgudstjeneste. Alle vernepliktige, i tillegg til en del ansatte deltok på gudstjenesten i tillegg til Hærens korps, og bataljonsprest Kjetil Borgenvik.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Salangen kirke var mandag,16. desember full av soldater fra Setermoen leir som var på førjulsgudstjeneste. Kirkerommet var fullsatt av soldater fra panserbataljonen, og etter stilfull åpning med musikk fra hærens korps åpnet bataljonsprest Kjetil Borgenvik med velvalgte ord før det ble julesang og Soldatens Bønn blir lest.

Skryter av kirka

I intervju med nettavisen i etterkant av gudstjenesten skryter Borgenvik varmt om både kirka og gjengen fra menigheten som stilte opp å hjalp til i forbindelse med besøket. – Ettersom vi er en såpass stor bataljon er vi nødt til å bruke en stor kirke for slike tilstelninger. Med oss hadde vi alle vernepliktige i tillegg til en del av våre ansatte og musikanter fra Hærens musikkorps. Budskapet for andakten var basert på juleevangeliet som et nullpunkt i tidsregningen, og at man kan bruke jula som sin egen tid til å nullstille seg. Vi har hatt en travel høst med mye jobb, og mange fra bataljonen som har vært ute i tjeneste den siste tiden, sier bataljonsprest, Kjetil Borgenvik.