Salangen-Nyheter

Går mye is i nord:

- Julaften når vi kommer

Neste gang isbilen kommer er 19. november. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Avdelingsleder ved Isbilen Nord-Norge Raymond Hauge kan informere om at befolkningen i Nord-Norge er veldig glad i is. - Vi selger vel mest rundt Midt-Troms, spekulerer Hauge ovenfor nettavisen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

En gang i måneden hører beboerne fra Salangen til Gratangen den kjente melodien til isbilen, og selv om det ikke er høysesong kan avdelingsleder i Nord-Norge Raymond Hauge fortelle de klarer fortsatt å selge unna isen. - Inntekten på isbilen alene i Troms kan ligge opp til 7 millioner kroner, noe som er veldig bra. Det går selvfølgelig mindre is nå enn det vi opplever på sommeren, men vi forventer en liten økning når juletiden nærmer seg, informer Hauge ovenfor nettavisen.

Det er to avdelinger i Troms, en i Tromsø og Harstad, det var tidligere en avdeling på Finnsnes. FOTO: JON HENRIK LARSEN

- Triveligste jobben

Hauge kan fortelle at det å være isbilsjåfør er en takknemlig jobb hvor en treffer mange hyggelige folk. Selv om han ikke har tallene framfor seg føler det ut som at de klarer å selge mer is på landsbygda enn i byen. - Vi har våre trofaste kunder som kommer til oss når de hører lyden av isbilen. Vi har også fått kommentaren at det er som julaften hver gang vi kommer, og til og med noen unger har sagt at de er mer glad i isbilen enn julenissen, ler Hauge. Han nevner av avsluttende at det er Jørgen Gudbrandsen som er sjåfør i Salangen-området.