Salangen-Nyheter

Folk i Salangen klager:

Julegate- misnøye

Årets julegate i Salangen får stryk blant enkelte innbyggere. Men det er gjort masse frivillig innsats for å få opp gata som er i år. FOTO: GRY MALIN MYRLAND

SJØVEGAN: Årets julegate har blitt en yndet "snakkis" og det er ikke alle som er like fornøyd. Folk har klaget på at det har vært lite pynt og at årets julegate er på et historisk lavmål, men ingen har sagt i fra til rette vedkommende.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Det er Salangen Næringsforening som er ansvarlig for pyntingen av julegata i Salangen. Og i år har de blitt offer for "bygdedyret". Det er mange som har meninger om årets julegate, men alle snakker med hverandre og ikke rette vedkommende. Vi har snakket med leder i Salangen Næringsforening, Morten Mikalsen for å få en forklaring.  -Vi har brukt den pynten vi har og vi har enda til gått til innkjøp av 14 nye figurer og 6 lysskilt som er plassert rundt i sentrum, sier Morten Mikalsen. Næringsforeningen i Salangen er ikke en rik forening som kan bruke flere hundre tusen kroner hvert år på julepynt, så de kan bare bruke det de har og forsøke å gjøre det beste ut av det, sier Mikalsen.

Investeringer

Næringsforeningen har investert i nye figurer i år og de skal fortsette innvesteringene til neste år så det blir enda bedre. De har allerede hengt opp mer lys på torget bak juletreet for å etterkomme innbyggernes ønske om mer lys. - I 2010 fikk vi bom stopp av Troms Kraft for å feste juletreene på lysmaster, så dette måtte vi kutte ut i år. For å på nytt få lov til å feste juletrær på lysstolpene så må vi sette opp godkjente stikk som kan brukes til å koble på lysene og det koster masse penger, men vi håper å få det til om ikke alt for lang tid, sier Mikalsen.

Frivillig

Alt arbeidet med julegata er basert på frivillighet, og butikkene som setter opp lys og trær er ansvarlig for at disse virker og lyser opp sentrum. Det er noen trær enda som det ikke er lys i nå, men disse vil bli ordnet ganske snart. Her er det snakk om å få tilkoblet strøm på en sikker måte. Morten Mikalsen ber også folk om å komme til han å si i fra hvis det er noe de ikke er fornøyde med, i steden for å "sladre " rundt i bygda om det.