Salangen-Nyheter

Ei jente med stort engasjement:

Julia fikk ungdomspris

Julia Jones fikk tildelt Ungdommens kulturpris av ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo under mandagens kommunestyremøte.

- Det er ei jente som utmerker seg i sin positivitet og sitt engasjement, sa ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo når hun skal dele ut ungdommens kulturpris på kommunestyremøtet 28. september i Salangen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Det er Julia Jones som vant denne prisen i 2020, og hun har mye å vise til. Hun har vist et bredt engasjement innen turn, musikk og ungdomspolitisk arbeid i ungdomsrådet.

- Et forbilde for andre ungdommer

Julia beskrives av ordfører Sigrun som en jente med stå-på-vilje, med et engasjement som smitter til andre og ei jente som er godt likt blant alle.

- Hun er miljøbevisst og har stort fokus på bærekraft, hun er stadig sett langs veien med søppel som hun har plukket opp for å kaste. I tillegg har hun fokus på et bærekrafitg kosthold og gjenbruk av klær, sier Prestbakmo.

Hun fortsetter med å fortelle at hun har vært aktiv innenfor ungdomsrådet i mange år der hun har stått på for barn og ungdommers velvære. Samtidig har hun vært aktiv innen turn, dans og musikk. Hun har sunget på uttallige konserter og diverse sammenkomster både i skolesammenheng, i kirken og på kommunestyremøter.

- Gjør ikke noe av dette for en pris

- Tusen takk. Det er kjempestas å få utdelt en pris for det arbeidet man gjør og at man blir sett, ikke minst, sier Julia mens hun smiler fra øre til øre når hun får utdelt prisen. Prisen består av et diplom, en blomsterbukett, en vase og en pengegave.

Hun fortsetter med å si at ingenting av det hun gjør, gjør hun for noen pris. Hun gjør det fordi hun vil, fordi hun ønsker at folk rundt seg skal ha det bra og at det er aktiviteter i kommunen som man kan finne på.

Som avslutning ønsker hun å spre budskapet av hvor viktig bærekraft er:

- Vi har bare en klode, vi må ta vare på jorda vi bor på, sier Jones.