Annonse
Salangen-Nyheter

Utgir minnebok:

Kan brukes i undervisning

- En stor takk til alle de som har vært involvert i prosjektet, sier kultursjef Kurt Jan Kvernmo.

- En stor takk til alle de som har vært involvert i prosjektet, sier kultursjef Kurt Jan Kvernmo.

SJØVEGAN: I går ble det gitt ut en minnebok med krigshistoriske hendelser fra regionen.- Når vi fikk Knut Werner Hagen som forfatter var det veldig enkelt å lage, sier Kurt Jan Kvernmo som fryder seg over å endelig kunne holde en eksemplar i handen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Etter to års arbeid kan kultursjefen i Salangen, Kurt Jan Kvernmo, sammen med andre kulturledere Unn Tove Andreassen, Anita Karlsen, med forfatteren Knut Werner Hagen, endelig være fornøyd med å kunne gi ut boka «Narvikfronten 1940 - Markeringer og hendelser 75 år etter». Kommunene Salangen, Lavangen og Gratangen startet høsten 2014 med prosjektet som er finansiert av Troms fylkeskommune med tittelen «75 år etter invasjonen 1940». - Det er en god følelse å endelig kunne holde boka. Vi fikk 350.000 kroner i fra fylket for å gjennomføre en markering på alle de viktigste hendelsene under andre verdenskrigen i og rundt Narvik. Vi klarte da å samle 21 hendelser i boka som er da de viktigste hendelser fra landstigningene av allierte styrker i Salangen, til kapitulasjonen oppe ved jernvatnet, forklarer Kvernmo.

Boka er et resultat av en felles minnesmarkering av våren 2015 i kommunene Bardu, Salangen, Lavangen, Gratangen og Narvik. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN.

Kan brukes i undervisningssammenhenger

Boken har en todelt målsetting, den ene delen i boka er bygget av faktaopplysninger over hendelser som Kvernmo sier kan gå rett inn i undervisningssammenheng.  - Knut Werner er en dyktig forfatter og historiker som har jobbet i krigskolen i årrekker med krigshistorier fra våres område, sier han og forklarer videre at del to av boka er en dokumentasjon i fra alle de markeringene de hadde i 2015. - Det er fotogjeteren med Rune Jensen som har gjort en formidabel jobb med å ta bilder, fortsetter han til nettavisen. Kvernmo sier avsluttende at de har fått veldig gode tilbakemeldinger fra boka. - Folk sier at boka kan både brukes som minnebok og lærebok. Det aller viktigste bidraget er til filmmiljøet som nå planlegger en film eller tv-serie om narvikfronte, og ingen har laget det største slaget som var slaget om Narvik. Denne boka er da en god bok for å ta et slikt materiale, sier Kvernmo avsluttende.

Annonse