Salangen-Nyheter

Kom på andre plass:

Kan dele livshistorien sin

Johanne Viksaas er stolt over å ha nådd så mange mennesker med MinMemoria, og ble fornøyd med tilbakemeldingene på Agenda Nord-Norge. Her står hun ilag med Trond Mohn. FOTO: PRIVAT

SJØVEGAN: MinMemoria kom på andre plass under gründerkonkurransen på konferansen Agenda Nord-Norge. Idéen om MinMemoria ble til da Johanne Viksaas ønsket et sted hun enkelt kunne finne inspirasjon til samtaleemner med bestefaren sin.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Johanne Viksaas er gründeren bak MinMemoria som er en digital minnebok og en plattform for sosial kommunikasjon mellom pårørende, helsepersonell og pasienter på sykehjem. - I Memoria kan familien dele personens livshistorie med hverandre og helsepersonell gjennom bilder, historier og relasjoner. Når helsepersonell aktivt bruker Memoria sammen med pasienten på et nettbrett i hverdagen, blir de bedre kjent med personen bak sykdommen, og det kan bidra til glede, livskvalitet og ivaretakelse av pasientens identitet, sier Viksaas til nettavisen.

Under utvikling

Nylig var hun i Alta under konferansen Agenda Nord-Norge, og av 60 søkere kom hun på andre plass som best gründeridé. - Vi er stolt av resultatet og det gikk veldig bra. Vi fikk interesser fra fjorten nye kommuner blant annet fra ordførere og andre representer fra kommunene. Ellers var det mange pårørende i salen som vi fikk gode tilbakemeldinger i fra, sier Viksaas stolt. Etter så gode tilbakemeldinger fra Altaturen er hun ivrig til å fortsette planene videre. - Nå har vi 23 institusjoner som skal ta MinMemoria inn i omsorgstilbudet sitt, og vi skal jobbe mye med opplæring til sykehjem og pårørende, sier hun videre til nettavisen.