Salangen-Nyheter

Politimann er nå mistenkt i saken:

- Kan ikke skjønne hvorfor politiet skjøt faren

Sønnen til den avdøde 49-åringen som ble skutt og drept av politiet på Røkenes i Lavangen fredag, har bedt advokat John Christian Elden om å bistå ham i saken. Foto: Jil Yngland, NTB

Den anerkjente advokaten John Christian Elden er bedt av sønnen til den avdøde mannen på 49 år i Lavangen, om å bistå han i saken etter at politiet skjøt faren hans.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 11.12.2022 kl 11:44

Det er avisen Nordlys som forteller om dette lørdag ettermiddag.

I følge avisen har Elden bekreftet at han har påtatt seg oppdraget å bistå sønnen til den avdøde 49-åringen i saken.

- Han er helt forferdet over det som har skjedd, og kan ikke skjønne hvorfor politiet skjøt faren. Det er viktig for alle parter at den etterforskes med samme alvor og grundighet som alle andre drapssaker, og der min oppgave er å ivareta de pårørende og avdødes ettermæle, sier John Christian Elden til avisen Nordlys.

Det har vært mye rykter og prat om den avdøde personen i sosiale medier siden det tragiske skjedde natt til fredag. Det ble til slutt så mye at sønnen gikk ut i en melding på Facebook med en oppfordring til folk.

- I forbindelse med min fars bortgang i dag ønsker jeg at ingen deler bilder av han på sosiale medier. Dette er en veldig tung tid, skrev sønnen.

Vil følge etterforskningen

I følge Elden til Nordlys vil han følge saken og etterforskningen nøye.

- Politiet har - som forsvarere - gått ut med enkelte påstander om hendelsesforløpet i pressemelding. Vi vet ennå ikke om det stemmer, og vil følge etterforskningen nøye, skriver Elden til avisen Nordlys.

Avhør og etterforskning pågår

Lørdag er begge de innvolverte politibetjentene avhørt.

Politimannen som skjøt de dødelige skuddene mot 49-åringen som satt i hjullasteren i Lavangen fredag, har nå fått status som mistenkt i saken. Det opplyser Halvor Hjelm-Hansen ved Spesialenheten for politisaker.

– Vi har nå fått redegjort for hvordan situasjonen var da de kom dit til åstedet, hvordan det har utviklet seg og videre hva som ble gjort av dem der, sier Hjelm-Hansen.

Det var kun én av dem som avfyrte skudd, og denne personen har status som mistenkt, opplyser Hjelm-Hansen.