Salangen-Nyheter

Veikroa på Fossbakken:

Kan nå bli solgt

Veikroa på Fossbakken blir muligens solgt til høsten. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

Veikroa på Fossbakken blir muligens solgt til høsten. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

FOSSBAKKEN: Veikroa på Fossbakken har vært ute av drift, og de siste årene har det bare vært driftet i høysesongen. Nå kan kroa bli solgt.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Solfrid Fossli er styreleder i selskapet Fossli Eiendom AS, som eier bygget Fossbakken veikro befinner seg i. Hun har selv drevet veikroa tidligere, men driftsansvarlig og eier av kroa er per dags dato Solfrids datter, Olga Eriksen. - Dette er jo en familiebedrift, og Olga har blitt lært opp til drift og matlaging ved kroa siden hun var barn, forteller Fossli. Både Olga og søsken har i perioder jobbet på kroa, både som offisielt ansatte og som barn.

Driftes i høysesongen

De siste årene har kroa bare vært i drift på sommeren, grunnet lave besøkstall utenom høysesongen. - Til tross for at kroa ligger nært E6 blir det ikke mange besøkene utenom sommeren, forklarer Fossli. Dermed har det blitt en enighet om at kroa skal legges ut for salg. Fossli forteller at det så langt har vært to interessenter, men at en endelig avgjørelse ikke blir tatt før utpå høsten.

Kan bli åpent hele året

- For de som eventuelt tar over kroa er det i større grad aktuelt å drifte kroa også ellers på året, forklarer hun. - Skal man klare det økonomisk krever det at i alle fall en av innehaverne har en annen jobb på siden slik at kroa blir en supplerende inntekt, fortsetter Fossli. Hun forteller at i alle fall én av interessentene har mulighet til å drive kroa slik, og håper at den i fremtiden kan holdes åpent også utenom sommeren.

Vi kommer tilbake til saken i løpet av uka. Følg med!

Annonse