Salangen-Nyheter

Anbefaler å søke på stipend:

Kan oppfylle din drøm

Kulturskolerektor Bjarne Dahlberg anbefaler unge utøvere innenfor musikk og kultur og søke på Drømmestipendet. FOTO: MARILEE GOULET

Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping på tilsammen èn million kroner.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

- Med denne stipendutdelingen ønsker vi å synligjøre kommunenes arbeid for barn og unge, og vårt håp er at "Drømmestipendet" skal være en verdifull ispirasjon og et bidrag til å oppfylle mange unge kulturutøveres drømmer, sier Norsk Kulturråd i en pressemelding. For 2020 deles stipendet ut til kulturutøvere født tidligst 1. januar 1995 og senest 31. desember 2002.

Kunstnerisk utvikling

Hver kommune kan nominere en person eller gruppe innen hver av disse kategoriene innen kunstformene: Dans, musikk, skapende skriving, teater, visuell kunst og annet. Under punktet annet, er utøvere på lys, bilde og produksjon.

Kulturskolerektor Bjarne Dalberg oppfordrer alle unge i Salangen kommune om å sende inne en søknad.

- Jeg svarer gjerne og hjelper med spørsmål vedrørende en slik søknad, sier Dahlberg. Nytt av året er at man kan søke direkte selv til Drømmestipendet. Mer informasjon om dette finner man på deres nettsider, sier Dahlberg. Han fortsetter:

- Det ligger jo i ordet "Drømmestipend", om at dersom noen i en eller annen kunstform, går å bære på en drøm, visjon om å videreutvikle seg som utøver, og vil satse på sin kunstform, så er dette absolutt, en motivasjon og et bidrag til dette, sier kulturskolerektoren.

Salangen kommune hadde en vinner for 7 år siden med Hanne Dahlberg. Utvelgelsen skar ved at en bredt sammensatt jury velger ut de 100 heldige stipendmottakere hvert år, og stipendet er på kr. 30.000,-.