Salangen-Nyheter

Sara fra Melen kan bli:

Kandidat til tur-pris

Sara Ratkje er en turglad jente fra Salangen, hun er nå med i kåringen om å bli årets turjente. FOTO: PRIVAT.

Sara Ratkje er en turglad jente fra Salangen, hun er nå med i kåringen om å bli årets turjente. FOTO: PRIVAT.

TROMSØ: Sara Ratkje er ei turglad Salangen-jente som for tiden er bosatt i Tromsø. Nå er hun en av kandidatene til å bli Årets turjente. Årets turjente er en kåring på bloggen turjenter.no som er et initiativ fra Helsport.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

For cirka et år siden opprettet Ratkje en Instagram profil som heter "sarafjellgeit" hvor hun la ut bilder fra fjellturene sine. - Jeg brukte hashtags for å fremheve bildene mine, og deriblandt bruke jeg hashtagen "turjenter", forteller Ratkje som ble kåret til ukens turjente i uke 50  i fjor. I året som gikk var Salangen-jenta på 19 av 23 turer arrangert av Ti-På-Topp Tromsø, men hun hadde flere flotte turer utenom. Den turen hun husker best fra året som gikk var å bestige Spanstinden (1457 moh) i Lavangen sammen med sin mor.

Sara på toppen av Sørtinden. FOTO: PRIVAT.

Satser på flere turer i år

For tiden er Sara både student og har tre jobber, men hun bruker mye av sin fritid i skogen og på fjellet. - Målet for i år er å gå flere turer og å bestige flere topper enn i fjor, sier Ratkje til nettavisen, og legger til at motivasjonen og belønningen er blandt annet den fantastiske utsikten, den gode treningen og de flotte bildemotivene. Vinnerne av kåringen av årets turjente er mer enn bare en tittel, årets turjente får blandt annet turutstyr for over 23 000 kroner og en guidet klatretur i Romsdalen til en verdi av 7 500 kroner. Avsluttningsvis oppfordrer Ratkje alle til å være med å stemme på henne.

Du kan stemme her nederst på siden.

Du kan stemme her nederst på siden.

Du kan stemme her nederst på siden.

Sara ved Djevelporten i Lofoten. FOTO: PRIVAT.

Annonse