Salangen-Nyheter

Midlertidig ordfører fra mandag:

Karlsen klar for ansvar

Ronny Karlsen tar over som midlertidig ordfører i Salangen kommune, etter at Ivar B. Prestbakmo takket ja til å bli ny fylkesråd for samferdsel og miljø. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Mandag er Ronny Karlsen (bildet) på plass i stolen som fungerende Salangen-ordfører. Han har kjent litt på ansvaret og rollen, og han gleder seg til den oppgaven. Nå er det også klart at Ivar B. søker fritak fra stillingen som ordfører.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Onsdag ble det klart at Salangens ordfører igjennom 14 år, Ivar B. Prestbakmo blir ny fylkesråd for samferdsel og miljø i Troms fylke. Dermed forlater han stillingen som ordfører i Salangen. Det ble torsdag kveld klart at Prestbakmo søker fritak fra stillingen som ordfører. Senterpartiet vil mest sannsynelig stille egen kandidat i valget, som skal gjøres i ekstraordinært kommunestyre. Inntil det skjer, er det varaordfører Ronny Karlsen fra Høyre som har ansvaret som kommunens fungerende ordfører. Han gleder seg til utfordringen. - Jeg gleder meg. Det blir spennende og utfordrende den tiden det er snakk om nå, sier Karlsen til nettavisen.

Skal bruke kontoret

Mandag morgen stiller han på Herredshuset, første dag i jobb som fungerende ordfører. - Det blir litt spesielt. Alt dette har skjedd veldig plutselig. Jeg ble oppringt av Ivar B. på onsdag like etter klokken 12.00, og fikk beskjeden om at han blir ny fylkesråd, og at jeg ville fungere som ordfører inntil videre. Det og komme inn på kontoret etter Ivar blir egentlig litt som å "hoppe etter Wirkola", sier Karlsen. Han vil gjøre så godt han kan i stillingen i perioden frem til det ekstraordinære kommunestyremøtet skal velge ny ordfører for Salangen kommune. Da starter også maktkampen mellom partiene. Nettavisen følger saken utover dagen.