Salangen-Nyheter

Deltar på bygdemøte:

Keskitalo til Spansdal

NSRs presidentkandidat, Aili Keskitalo kommer til Spansdalen førstkommende onsdag.

SPANSDALEN: Onsdag 28.august klokken 17.00 holder NSR bygdemøte på Spansdalen grendehus. Arrangørene ønsker å møte den samiske befolkningen i området for å snakke om hvilke tiltak som kan arbeides for på Sametinget.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Førstkommende onsdag holder Iinná ja biras sámiid searvi (Hinnøy og omegn sameforening) bygdemøte i Spansdalen. I den forbindelse kan samene i området vente seg storfint besøk. NSRs 1.kandidat i Vesthavet valgkrets, Ann-Mari Thomassen, NSRs 3.kandidat i Vesthavet valgkrets, Nanna Thomassen og NSRs presidentkandidat Aili Keskitalo kommer til grendehuset i bygda.

Presidentkandidat

Aili Keskitalo er en norsk samisk politiker fra Kautokeino. Hun var president for Sámediggi (det norske sametinget) fra 2005 til 2007. Hun var med det den første kvinnelige sametingspresidenten. Men også den første uten samisk som førstespråk. Samisk lærte hun først på kurs sammen med lillesøstera si i ungdomstida. Keskitalo har også vært partileder for NSR siden 2003. Hun var sametingsrepresentant i perioden 2005 til 2009, og ble også valgt inn for perioden 2009 til 2013, hvor hun nå er medlem i plan- og finanskomiteen.

Hjertesaker

Nettavisen tok kontakt med NSRs 3.kandidat i Vesthavet valgkrets, Nanna Thomassen. - Vi ønsker å møte den samiske befolkninga og snakke om hvilke tiltak vi skal arbeide for på Sametinget. Alt folk har på hjertet kan tas opp med Aili og oss andre, sier Thomassen til Salangen-Nyheter. Grendehuset er åpent fra 17.00 til ca.19.00. - I tillegg til bygdas samer ønsker vi også samer fra nabokommunene Narvik, Gratangen, Salangen, Ibestad og Dyrøy hjertlig velkommen. Vi håper virkelig at mange tar seg tid til å komme, avslutter hun muntert.