Salangen-Nyheter

Arbeidet pågår i disse dager

Kistefossbrua får et ansiktsløft

Den gamle malingen fjernes nå, og ny overflatebehandling gjennomføres på Kistefossbrua i Salangen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Mange har nok undret seg over hva som foregår på Kistefossbrua, som ble bygd i 1957, på kommunegrensen mellom Bardu og Salangen. Den er for tiden polstret inn.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Grunnen til polstringen er at det nå legges ny overflatebehandling på brustålet. Mens dette arbeidet pågår er brua fremdeles åpen for ferdsel, men med redusert fartsgrense på stedet.

Troms og Finnmark fylkeskommune er de som har satt i gang bruarbeidet. Det er firmaet BMO Entreprenør som er leid inn til å utføre jobben.

Nettavisen tok kontakt med Linda Hansen, som er Troms og Finnmark fylkeskommunes byggeleder på bruvedlikehold.  Hun kunne fortelle at det nå var nødvendig og få gjort noe med brustålet på brua.

- Grunnen til at vi utfører dette vedlikeholdsarbeidet nå er at brua hadde behov for å få ny overflatebehandling, da den eksisterende var slitt. Vi utfører dette for å forlenge levetiden på brua, sier Hansen til nettavisen.

Arbeidet med overflatehandlingen av stålet er planlagt ferdig i uke 38. Etter det vil vi demontere stillasjen.

ANNONSE
Annonse