Annonse
Salangen-Nyheter

Blir pensjonist etter 37 år ved skolen:

Kjell Arne Giske går av som rektor

Kjell Arne Giske gir seg som rektor ved Sjøvegan videregående skole. Han har vært i stillingen siden 2014.
 Foto: Jon Henrik Larsen

Kjell Arne Giske gir seg som rektor ved Sjøvegan videregående skole. Han har vært i stillingen siden 2014. Foto: Jon Henrik Larsen

Han har vært rektor ved Sjøvegan videregående skole siden året 2014. Nå venter en ny tilværelse som pensjonist for Kjell Arne Giske.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 09.02.2023 kl 18:05

Annonse
Annonse

Han begynte som lærer høsten 1985 ved Sjøvegan videregående skole. Tidlig på 2000-tallet fikk han stilling som pedagogisk avdelingsleder ved skolen. Etter noen år borte fra Salangen kom han i 2009 tilbake til Salangen, da gikk han inn som assisterende rektor, før han i år 2014 tiltrådte stillingen helt og fullt.

- Jeg går av som rektor nå på nyåret den 1.februar. Det å forlate arbeidslivet og min arbeidsplass ved Sjøvegan videregående skole etter så mange år, har ikke vært en enkel beslutning. Så det er med blandede følelser jeg slutter, sier Giske til nettavisen.

Arbeidet har gitt mening

Giske har vært en godt likt lærer, pedagog og rektor av både elever og lærere i alle årene han har vært ansatt. Men for Giske selv har det og få gi mennesker opplæring vært selve meningen hans i hverdagen.

- Som sagt har jeg vært ved skolen i nesten et helt arbeidsliv. Har trivdes godt med et svært meningsfullt arbeid. Det å få jobbe med opplæring av unge mennesker har vært fantastisk meningsfullt, enten jeg har stått i klasserommet eller som leder har vært med å organisere og lede arbeidet, sier Kjell Arne med et smil.

Benjamin-prisen var en høydare

Når nettavisens journalist spør han om hva som har vært høydepunktet, eller det han husker best fra alle årene ved skolen kommer følgende svar:

- Det er ikke enkelt å plukke ut noe som kan stå som det jeg husker aller best fra mine år som rektor. Det er mange tanker som slår inn. Men det jeg vet som har vært det viktigste, som både har vært bærende i jobben og som jeg vil huske tilbake på med glede - er møtet med alle de fine menneskene - elever og kollegaer. Så var det selvsagt en høydare å få Benjaminprisen i 2016, etablering av Nærværsteamet står som noe jeg håper skolen vil ta med seg videre inn i fremtiden, og det at vi er blitt MOT-skole har også vært en milepæl, avslutter Kjell Arne Giske.

Fra og med 1.februar i 2023 er Inger Kristin Hognestad ansatt som ny rektor ved Sjøvegan videregående skole.

Annonse