Salangen-Nyheter

Debatt, valgtorg og valg:

- Kjør skoledebatt!

Torsdag 3. september blir det debatt, valgtorg og skolevalg på Sjøvegan videregående skole. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Skolevalget 2015 står for døren og elevene ved Sjøvegan videregående skole gjør seg klar for debatt. Lærer Elisabeth Sørdal (bildet) er imponert over elevenes innsats med forberedelsene til skolevalg- dagen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Skolevalget 2015 skal gjennomføres torsdag i neste uke, og på Sjøvegan får elevene først diskutere og stille spørsmål, før de går til valgurnene. Dagen starter med skoledebatt klokken 09:00 der de politiske partiene presenterer sine program. Her blir det lagt opp til spørsmål fra salen og diskusjon mellom de politiske ungdomsrepresentantene.

Eget valgtorg

Etter debatten stille politikerne på et eget valgtorget tilrettelagt for anledningen. -Her får elevene snakke med de politiske representantene, og det kan jo være greit dersom de har konkrete ting de lurer på, sier lærer Elisabeth Sørdal. Hun har ansvaret for gjennomføringen av årets valg.

Skryter av elevene

Sørdal har også de faglige ansvaret for programfaget - politikk og menneskerettigheter som er studiespesialisering for elever fra tredje året. - Gjennomføring av skolevalget er en del av undervisningen for elever med studiespesialisering, men vi får også god hjelp både fra de på mediefaget og sosiologigruppa, sier Sørdal. Hun er imponert over engasjementet som elvene legger ned i arbeidet med planlegging av valgdagen.

Forventer godt oppmøte

I følge Sørdal har det alltid vært godt oppmøte på skolevalget ved Sjøvegan videregående skole, noe hun også forventer ved årets valg.