Salangen-Nyheter

Lise fra Salangen:

Klar for sommerleir

Lise Davis Nordbye er klar for sommerleir på Utøya til helga.

OSLO/SJØVEGAN: Denne helgen er det igjen klart for sommerleir på Utøya. Lise Nordbye er klar for politikk, konserter, fotballturnering, bading og nye vennskap.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Det er meldt bra vær og stemningen er på topp blant de påmeldte leirdeltakerne fra Troms. De håper på å nå langt i den særdeles viktige og tunge fotballturneringa!.- Vi gleder oss masse! Det blir en spesiell sommerleir i år, men jeg gleder meg utrolig mye til å møte igjen gamle venner og å bli kjent med nye fjes. Vi skal løfte blikket og se fremover, sier fylkesleder i AUF i Troms, Iris Moseng Sandholt.

Solidaritet

Temaet på årets sommerleir er internasjonal solidaritet. Et viktig tema for å løfte blikket lenger enn Norges grenser. AUF i Troms skal ha sitt eget tema under sommerleiren; menneskerettighetsbrudd i verden. Dessverre er det slik at alle land i verden bryter menneskerettighetene, noen land oftere enn andre. AUF i Troms mener det er viktig å informere om dette og de ønsker norske tiltak som kan verne om menneskerettighetene. Tromsleiren får besøk av Bheki fra Swaziland på fredag, han er presidenten i SWAYOCO, søsterorganisasjonen til AUF i Swaziland. Han skal fortelle sin historie, om livet i fengsel, vanskeligheten med at politisk aktivitet er ulovlig og brudd på menneskerettighetene i  Swaziland.- Jeg ser fram til et inspirerende besøk av Bheki. Med et slikt besøk vil vi få alt nærmere oss selv og det vil garantert gi store inntrykk. Jeg er helt sikker på at det vil bidra positivt til mitt og AUF i Troms sitt engasjement for internasjonal politikk, sier fylkesleder Sandholt.

Politisk verksted

Utøya er Norges viktigste politiske verksted, og på Utøya skapes politikk som former framtidas Norge. Nå er Utøya noe mer, det er et sted for å minnes, lære og fortsatt et sted for politisk engasjement og debatt. Det kommer flere kjente gjester på sommerleiren til helgen. Noen av dem er NATO-sjef, Jens Stoltenberg og landsmoderen vår, Gro Harlem Brundtland. Både Jens og Gro har vært på titalls sommerleire tidligere, og de er en del av det store politiske verkstedet som Utøya er. Fra Salangen reiser blant annet Lise Davis Norbye nedover, hun gleder seg til å lære mye om politikk, men også å spille fotball, bade og møte nye venner fra hele landet som brenner for de samme verdiene og ideene som henne. - Jeg har hørt så mange fine historier om den gode stemninga man får mens man sitter rundt leirbålet på kveldene; jeg gleder meg til å få oppleve det!, sier Lise Davis Norbye.