Salangen-Nyheter

Søknadsprosessen over for FjordMAX:

Klar til å ta neste steg

Oppdretts-selskapet Salaks AS kunne fredag glede seg over at de nå har mottatt seks nye utviklingstillatelser til deres nye konsept FjordMAX. Karl Erik Bekkeli sier at med dette er de klare til å ta neste steg mot realisering.

SALANGSVERKET: Oppdretts-selskapet Salaks AS kunne fredag glede seg over at de nå har mottatt seks nye utviklingstillatelser til deres nye konsept FjordMAX. Karl Erik Bekkeli sier at med dette er de klare til å ta neste steg mot realisering.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Det ble en ekstra god avslutning på året for oppdrettsselskapet Salaks AS. Fredag kunne de meddele at de nå har fått svar på de siste seks søknadene om utviklingstillatelsene til merdekonseptet FjordMAX. Prosjektleder, Karl Erik Bekkeli sier til nettavisen at det er en gledens dag. – Dette betyr at vi nå kan gå i gang med detaljprosjektering  og opprette dialog med bank om finansiering til prosjektet.

Bratt læringskurve

Hvem som skal påta seg byggingen av FjordMAX plattformene er enda ikke bestemt, og Bekkeli forteller at de har sett både på aktører innenlands og utenlands til å påta seg dette omfattende prosjektet, men at de vil komme nærmere inn på dette etter nyttår. – Det blir nok en bratt læringskurve de neste årene med både prosjektering, bygging og oppfølging. Dette er jo tross alt helt nytt, sier prosjektleder for FjordMAX, Karl Erik Bekkeli.