Annonse
Salangen-Nyheter

Kvinnedagen 8.mars:

Klare for kvinnemarkering

VIKTIG: Leder i Salangen Arbeiderparti Lena Khenriksen mener det ennå er mye å gjøre for å oppnå likestilling. FOTO: TORBJØRN KOSMO

VIKTIG: Leder i Salangen Arbeiderparti Lena Khenriksen mener det ennå er mye å gjøre for å oppnå likestilling. FOTO: TORBJØRN KOSMO

SJØVEGAN: Den 8. mars skal kvinnedagen markeres i Salangen, på Maloneys pub på Sjøvegan.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Leder i Salangen Arbeiderparti Lena Khenriksen mener det er mye som må gjøres før man oppnår likestilling i Norge.

- Kvinnedagen er absolutt viktig å markere. Vi hører ofte i media at vi har oppnådd mye, men det er viktig å holde fokus. Ting kommer ikke av seg selv og man må hele tiden kjempe, sier hun.

Hun opplyser at tema for kvinnedagen vil omhandle kvinners situasjon i arbeidslivet.

- Tema blir lik lønn og muligheter i arbeidslivet. Det er enda mye å gjøre. De fleste kvinner jobber enda deltid. Derfor taper de i lønn og pensjonsordninger. Det er noe som enda må kjempes for, sier hun.

Khenriksen forteller at hun er glad for samarbeidet på tross av kommunegrensene.

- Vi har samarbeidet før om blant annet 1. mai-markeringen. Fagforbundet har vi også hatt samarbeid med hele tiden. Det er gode relasjoner der. Rødt er et nytt parti hos oss i Salangen. Vi står sammen i kvinnesakene og har felles syn. Det er gledelig at Lavangen samarbeider med oss. Jeg tror at det generelt er viktig å samarbeide i distriktene, for da står vi sterkere, sier Khenriksen.

Tanja Marita Skavholm er leder i Lavangen Arbeiderparti. Hun mener det er av stor betydning å markere kvinnedagen.

- Jeg synes det er viktig å markere kvinnedagen. Det er absolutt ikke sånn at vi er i mål. Det er sånn at kvinner ikke tjener like mye som menn, sier hun.

Hun synes det er gledelig at Lavangen fikk sin første kvinnelige ordfører.

- Jeg så på antallet kvinnelige ordførere i Lavangen, Salangen og Gratangen. Nå har vi kvinnelige ordførere i Salangen, Gratangen, Lavangen og Dyrøy, sier hun.

Hun forteller at det enda er et stykke igjen på veien til likestilling.

- Jeg tenker at det absolutt er mange ting som må gjøres. Vi er ikke likestilt enda. Norge bør gå fram som et godt eksempel. For Norges del er det lik lønn og retten til fulle stillinger som er er viktigst, sier hun.

Markeringen gleder hun seg til.

- Jeg ser fram til markeringen og er glad for at Salangen gjør dette. Vi er gjerne med og støtter. Det er fint at vi kan være sammen om dette og samarbeide, sier Skavholm.

Markeringen arrangeres av Salangen Arbeiderparti, Lavangen Arbeiderparti, Rødt Salangen og Fagforbundet. Markeringen starter klokken 16:00.

MARKERING: Her skal årets kvinnedagsmarkering finne sted den 8.mars. FOTO: TORBJØRN KOSMO

Annonse