Ungdommer fra hele Troms:
Klare for ny fylkesmesse

Klimatech UB fra Stangnes videregående skole ble kåret til beste Ungdomsbedrift i Troms i 2013 og representerte fylket på NM.
TROMSØ: Om en uke – tirsdag 11. mars konkurrerer ungdomsbedriftene i Troms om gjeve NM-billetter. Det er duket for årets fylkesmesse!.
Publisert: 05.03.2014 kl 00:00
I disse dager legger elevene siste hånd på verket før de skal vise fram ungdomsbedriftene sine for dommere og publikum. Det kommer til å syde av liv når 52 ungdomsbedrifter og 300 elever inntar Jekta Storsenter i Tromsø. – Vi kan knapt vente! For oss er Fylkesmessa for Ungdomsbedrifter høydepunktet i året. Det ligger mye hardt arbeid bak, og elevene har definitivt beveget seg utenfor både komfortsonen og klasserommet. Nå skal vi få se hva elevene har klart å skape i årets ungdomsbedrifter, sier Anne Grete Johansen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Troms.
Sikter mot toppen
Juryer bestående av kompetente folk fra lokalt arbeids- og næringsliv skal velge fem ungdomsbedrifter som skal reise til NM for Ungdomsbedrifter i slutten av april. På Norges Varemesse på Lillestrøm vil elevene konkurrere mot de beste fra hele landet. – Det spirer i Troms og det jobbes knallbra med Ungdomsbedrift i fylket vårt. Vi har ennå ikke vunnet NM, men jeg har stor tro på at en av våre bedrifter kan gå helt til topps i år. Det ville vært fantastisk, sier Johansen. Vinneren av hederstittelen Norges beste Ungdomsbedrift 2014 skal representere Norge i europamesterskapet i Tallin i Estonia.
Bygger bro
– Det er de unge som skal bringe Troms inn i framtiden. Det bor mye kreativitet og skapertrang i ungdommene våre, men de må få slippe til. Ungdomsbedrift gir elevene verdifull erfaring med samarbeid, verdiskaping og samhandling med det virkelige liv, sier Kari Sabbasen, styreleder i Ungt Entreprenørskap Troms og innehaver av Frisør i Nor. Hun mener Ungt Entreprenørskap gjennom 14 års drift i fylket har befestet sin rolle som den viktigste brobyggeren mellom skolene og næringslivet.
I 2013 var det 489 elever i videregående skoler i Troms som drev Ungdomsbedrift. Det utgjør 22,7 prosent av et årskull. Over 2400 personer fra arbeids- og næringsliv bidro på ulike måter til læring for elevene i fylket.