Salangen-Nyheter

Klatreklubb under etablering:

Klatreklubb-møte i kveld

Stine Blegeberg håper mange kommer på møtet i Salangen kulturhus i kveld kl. 19.00.

SJØVEGAN: Klatreinteresserte Stine Blegeberg inviterer i kveld kommunens klatreinteresserte til møte på Lysthuset, kl 18.00. Intensjonen er å få etablert en lokal klatreklubb i kommune under Norsk klatreforbund (NKF).

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Salangen har lenge vært uten klatrevegg, men ved hjelp av kommunens engasjement og bevilgninger skal veggen snart stå klar til bruk. Stine Blegeberg en en av flere som har ventet utålmodig på veggens ferdigstillelse, og hun forteller til nettavisen at hun har påtatt seg rollen med å samle og organisere miljøet slik at man kan organisere miljøet i en klubb gjennom et lokal klatreklubb.

Fordeler med klatreklubb

Blegeberg er opptatt av klatring og har vært det i flere år. - Klatring er en artig sport men sikkerhet må være i høysetet, derfor er det viktig å ha mennesker som er sertifisert for å ivareta sikkerheten. Disse sikkerhetskursene kan Norsk klatreforbund levere til en lokal klatreklubb, eksempelvis en klubb i Salangen, sier Stine Blegeberg og fortsetter: - I tillegg vil en lokal klatreklubb kunne kjøpe inn klatreutstyret slik at de som vil prøve seg på klatring kan få leie utstyr billig før de går til skrittet å kjøpe utstyr selv, sier Blegeberg. Stine ønsker alle som er intressert i klatring, i alle aldre, hjertelig velkommen og håper at kommunens klatreintresserte vil være med på å organisere miljøet i klubb, som både ivaretar sikkerhet og som kan gjøre klatresporten tilgjengelige for alle som vil prøve seg i sporten.

Møtet finner sted i kveld på Lysthuset i Salangen kulturhus kl. 19.00

ANNONSE
Annonse