Salangen-Nyheter

Web-tv overføringene en suksess!

Kommunestyret fenger

På bildet: De web-tv sendte kommunestyremøtene på Salangen-Nyheter er svært populære. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Web-tv overføringene fra kommunestyre-møtene i Lavangen, Salangen og Gratangen har blitt en seersuksess. Svært mange følger sakene på nettavisens web-tv. Dette bør representantene merke seg, særlig nå foran valget til høsten.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Nettavisen har web-tv overføringer fra kommunestyremøtene i Salangen, Lavangen og Gratangen. Dette er et nytt konsept der kommunenes innbyggere kan følge møtene fra godstolen hjemme og slippe å møte opp i kommunestyresalen for å få med seg debattene i saker som er av interesse. 9.september hadde avisen overføring fra kommunestyremøtet i Lavangen. Ca. 2500 seere har i etterkant vært inne på nettavisens web-tv opptak. Dette forteller noe om interessen for det som rører seg politisk i den enkelte kommune.

Ordføreren kommenterer

At Lavangen med ca. 1000 innbyggere har 2500 som er interessert i det som er oppe i kommunestyret, må vel sies å være spesiellt. Når vi spør ordfører Viktor Andberg om hvor mange seere han tror wev-tv hadde etter møtet 9 september, så svarer han: -Tjaaa, kanskje 50 - 60. Når vi konfronterer han med at sendingen hadde ca. 2500 treff, blir han litt satt ut, men tar seg fort inn igjen. - Det er jo flott at folk er engasjerte og følger med i det vi gjør. Vi har jo åpne møter men har merket at det er få eller ingen i salen nå lenger. Det må skyldes nettavisens overføringer, sier han videre. - Det er jo fint at sendingene ligger ute over lengre tid og ikke bare er direktesendinger. På den måten slipper folk å gå fra jobben for å følge oss direkte i salen men kan følge oss i ro og mak hjemmefra, sier Andberg.

Kan ha betydning for valget

Ordføreren føler at kommunestyrerepresentantene er blitt mer synelig. -  Vi stiller oss jo ut til offentlig beskuelse og det må vi bare godta nå med den moderne teknologien, sier Andberg. Vi må også være forberedt på at vi nå nærmer oss høsten 2011 der vi skal veies og måles foran et nytt valg. Her vil nok disse videoene være med på å gi velgerne en pekepinn på hvem som fortsatt "har liv laga" videre i kommunestyrene og det synes jeg er bare positivt. Det er flott at folket er engasjert, sier Viktor Andberg på telefonen til nettavisen.