Salangen-Nyheter

Ungdommens kulturpris 2017:

Konkurranse for pris

Salangens ungdomsråd starter en konkurranse for å skape engasjement for Ungdommens Kulturpris 2017, som også er den første i historien. ARKIVFOTO: ALEKSANDER WALØR

Salangens ungdomsråd starter en konkurranse for å skape engasjement for Ungdommens Kulturpris 2017, som også er den første i historien. ARKIVFOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: For første gang i Salangen kommune får ungdommen en helt egen kulturpris hvor ungdom både alene og i grupper kan beæres. Ungdomsrådet starter allerede engasjementet ved å ha en designerkonkurranse.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

For første gang i Salangen kommune etableres det en kulturpris for ungdom mellom 13 og 25 år der ungdom som gjennom sitt engasjement gjør en spesiell innsats for å fremme kultur og opplevelser i kommunen. Denne kulturprisen blir da å deles ut under Millionfisken ved siden av den årlige kulturprisutdelingen. - Ungdommens kulturpris er for ungdom som står på i Salangen, og vi er kjempeglad for at kommunen lot dette skje, sier leder i ungdomsrådet, Sander Karlsen fornøyd til nettavisen. Allerede før nyåret har startet, har ungdomsrådet fått i gang en spesiell konkurranse for å engasjere ungdommen i kommunen. - Han eller hun som har gjort seg fortjent til å få ungdommens kulturpris blir å få en pengegave, et diplom og en foreløpig hemmelig gjenstand. Nå har vi startet en konkurranse som blir å prege kulturprisen videre framover, sier Karlsen til nettavisen.

Design et diplom

Ungdomsrådet har blitt enige om å starte en konkurranse hvor alle unge i Salangen er med. - Vi trenger hjelp til å designe diplomet som skal brukes til ungdommens kulturpris, og da vil vi inkludere alle ungdommer som er villige til å gi det et forsøk, sier Karlsen til nettavisen, og legger til at alle designidéer, og eventuelle forslag er gode, og kan leveres til kulturkontoret hos kultursjef Kurt Jan Kvernmo, eller direkte til ungdomsrådet. - Jeg kan tenke meg hvor tøft det er å vite at din hjemmedesignede diplom brukes til en slik pris som dette, avslutter Karlsen til nettavisen.

Annonse