Salangen-Nyheter

To fiskebiler på Sjøvegan - samme dag:

Konkurranse på sjømat

Fiskebilen til Senjafisk var en av to fiskebiler som sto på Sjøvegan på fredag. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

SJØVEGAN: På fredag var det ikke én, men to fiskebiler på Sjøvegan. Gunnars Sjømat var på sin jomfru-tur med fiskebilen sin utenfor Coop Ekstra, i tillegg var Senjafisk på plass utenfor Rema 1000.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

På fredag hadde kunder på Sjøvegan et eksklusivt utvalg med fiskeprodukter og sjømat. Utenfor Coop Ekstra butikken sto den nyetablerte Gunnar Seipäjärvi fra Gunnars Sjømat, mens Jens Mathisen fra Senjafisk holdt til utenfor Rema 1000. De hadde til sammen et meget godt utvalg innen fisk og sjømat, men det var også en god del produkter som de var i konkurranse om.

Jens Mathisen fra Senjafisk var fredag også på Sjøvegan. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

Ferske reker

Senjafisk reklamerer med ferske reker. - For tiden er båtene her i nord på torskefiske, så det er begrenset med rekefiske her i nord, kommenterer Mathisen. Han forteller også at de har bra salg på torskeprodukter for tiden og at de har mange gode kunder her i Salangen.

Henter all fisk fra Senja

Som navnet tilsier så henter Senjafisk alle fisk og sjømat fra Senja, mens bedriften er lokalisert i Sørreisa kommune. De dekker et stort område som strekker seg fra nord i Nordland og opp til Finnmark.

Gunnar Seipäjärvi er ny-etablert med egen fiskebil. FOTO: KNUT-ARILD JOAHNSEN.

- Ærlighet varer lengst

Gunnar Seipäjärvi synes det er stas å komme hit til varmen ved kysten, selv er han bosatt i Bardu, hvor det i går var -25 grader, mens det på Sjøvegan bare var halvparten. Gunnars Sjømat tilbyr også reker, men han forteller at rekene ble fanget tirsdag og ikke burde regnes som ferske, selv om de enda er like gode.

Tatt i mot med åpne armer

Da nettavisen avla besøk innom fiskebilen til Gunnar på fredag var det stor pågang med kunder. Gunnar skryter veldig av salget og hvor godt han er blitt mottatt. - De har kjøpt bra av alt, jeg har mye spennende varer, blant annet krabbe og mange forskjellige typer laks og ørret i tillegg til torsk, reker og fiskekaker, forteller Gunnar Seipäjärvi i intervju til nettavisen.