Salangen-Nyheter

Noe nytt i denne Korona-tiden:

Konsert-streaming fra Garsnes

STREAMES: Bandet gleder seg til å spille konsert på Garsnes brygge. FOTO: PRIVAT

SJØVEGAN: Bandet DVie streamer konserten sin fra Garsnes brygge den 9. mai. Det gleder bandet seg til.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Geir-Ove Mortensen er initiativtaker, koordinator og bandmedlem i DVie.

Bandet skal holde konsert den 9. mai som skal streames på nettet. I tillegg til konsert fra bandet skal Mona Digre synge, og dikteren Gunnar Sæbø skal være programvert.

Mortensen forteller at konserten er et resultat av stille og rolige dager.

- Dette er et resultat av denne korona-pandemien ser ut til å drøye lenge. Det er ingen som forventer at det blir noen snarlig åpning av resturanter og spillesteder. De fleste av oss har full jobb ved siden av musikken, så det er ikke et must å ha streaming, men vi er spillesyke og lystne på å gjøre noe nå, sier han.

Muligheten for å spille konsert er noe han er glad for og gleder seg til.

- Nå har vi en mulighet til å sette i gang dette. Det er kjempeartig. Det er veldig naturlig å spille konsert på Garsnes brygge da vi har et langt og godt samarbeid med Andreas Utstøl. Det er vår nå og plassen er fantastisk fin. Vi vil kombinere gode bilder fra det sceniske, med natur, havna og fjorden, forteller han.

I all hovedsak skal konserten streames, men Mortensen forteller at det kan være aktuelt å åpne for at folk kan møte opp dersom føringer fra myndighetene tillater det.

- Gunnar skal være programvert den kvelden. Streamen skal inneholde konkurranse. Det er satt et tak på hvor mange som har lov å være i lokalet samtidig. Vi kommer til å oppfordre artistene som skal spille, og eventuelt et lite publikum, til å ta forhåndsregler i forhold til å hindre smitte. Vi vil gjøre dette i ryddige former. Det kan hende vi får med den unge sangerinnen Maia Digre og moren Mona. Hun skal komme og ta et par sanger med oss. Det er noe vi gleder oss veldig til. Tor Magnus Østvik, Ronald Alertsen og visepopduoen Steffen & Håvard skal også spille, sier han.

Bandmedlemmene er rutinerte og har vært ute på turnè-veien før. Mortensen forteller at bandet opplevde det som surt og leit at spillejobbene forsvant i kjølvannet av pandemien.

- Vi er et nytt band. Vi hadde booket flere jobber som vi var klare for å gjøre. Det var med på gi en ny giv i bandet, men plutselig ble det stillstand. Det er fryktelig surt. Vi har hatt vondt på grunn av situasjonen. Når det nå åpner seg litt er vi nødt til å gjøre noe med situasjonen, sier Mortensen.

Han tror streaming, som konsertløsning for mange artister, har kommet for å bli.

- Dette er et samarbeid med Andreas på Garsnes brygge og Gunnar Sæbø som skal være programvert. Hans Erik Børve skal stå for selve streamingen. Blir dette en suksess så er det mulig å gjenta dette. Streaming er tingen for musikere nå. Her åpner det seg muligheter som man ikke har tenkt på før, sier han.

Bandet, sammen med flere artister i regionen, skulle spille på den lokale storkonserten "Lyden av Astafjord" den 4. april. Dette ble avlyst. I steden er arrangørene Lavangen Liv og Røre inne som sponsor til denne livstreamen, opplyser han.

ØVER: Bandet sitter i disse dager og øver til konserten. FOTO: PRIVAT

ANNONSE
Annonse