Salangen-Nyheter

Ulike måter å feire påska på:

Kos på campingen

- Påskekosen er her på Elvelund, sier campingentustiast, Åse Berg til nettavisen. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

- Påskekosen er her på Elvelund, sier campingentustiast, Åse Berg til nettavisen. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

SJØVEGAN: I både godt og dårlig vær smiler Åse Berg (bildet) i campingvogna si. Nettavisen besøkte ho på Elvelund Camping onsdag.

Publisert:

Annonse
Annonse

På Elvelund står det campingvogner på rekke og rad, men én vogn skiller seg ekstra godt ut. Den er pyntet opp med masse kyllinger og påskefarger. På vogna er det festet et telt ved inngangen, der Åse Berg en stor campingentustiast står smilende. - Selv om det er uvær, så kan man kose seg masse inni vogna, sier Berg til nettavisen.

Det var koselig å se denne vogna på Elvelund Camping. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Kos med campingvogn

Berg forteller at hun og mannen har hatt campingvogn på Elvelund i Salangen i 7 år, men begynte først å feire påska si her for bare 3 år siden. - Det var fiskeinteressen fra mannen min som først fikk oss hit. Han fortalte at det var fint her, og derfor prøvde vi først med en gammel vogn for å se om vi trivdes, og det gjorde vi, forteller Berg med et smil. Etter å ha erfart at camping var koselig, oppgraderte dem til en større campingvogn som de bruker nå.

Åse Berg har fått det hjemmekoselig inne i vogna. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Godt miljø

- Campingvogna skal stå fast her på Elvelund, vi er ikke av typen som ræker etter veiene, sier Berg. De har en påsketradisjon som omhandler mat. I påska skal det være et langbord med felles middag på kaféen. - Lørdag, på påskeaften skal jeg stå for middagen. Vi blir 14-16 stykker, og dette gjør vi årlig hver påske, forteller Berg til nettavisen. Hun skryter godt av at det er et så koselig miljø på Elvelund. - Det er nettopp derfor vi er her. Vi ble tatt godt i mot her for 7 år siden, og har fått nye venner. Vi sitter ofte ute ved kaféen og prater med dem om alt og ingenting, kommenterer Berg videre til nettavisen.

Harry-tur til Sverige

Berg har ikke bare tenkt å sitte på Elvelund og kose seg i påska, for senere i uken skal de nemlig til Sverige. - Vi skal ta en harry-tur til Sverige. Der skal vi handle litt, og vi har planlagt å stoppe for å spise middag på turen. Det er også en del av påsken å gjøre slike ting, sier Berg til nettavisen. De skal reise til grensen til Katterjokk. Hun håper på at det blir bedre vær på vei mot Sverige, men sier at de skal kjøre forsiktig. - Jeg har sagt til folk på Facebook at vi skal kjøre til Sverige, og det er mange som bryr seg og sier at vi skal kjøre pent. Vi blir å ta oss god tid der borte, og forventer ikke å være hjemme før mot kvelden. Påskekosen er her på Elvelund!, avslutter Berg til nettavisen.