Salangen-Nyheter

Kommunevalget 2011 i Lavangen:

- Krise på heimen

Ordførerkandidat Erling Bratsberg, og senterpartileder i Lavangen, Sandra Borch utenfor Lavangsheimen. FOTO: ESPEN BLESS STENBERG

TENNEVOLL: Senterpartiet vil ikke lenger sitte å se på elendigheten på Lavangsheimen. Nå vil de hente inn ekstern hjelp.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

- Det er krisestemning på Lavangsheimen, sier ordførerkandidat for Senterpartiet, Erling Bratsberg. Nå vil han og partileder Sandra Borch ta grep for å få orden i rekkene, før hele korthuset faller sammen på sykehjemmet. I 2010 kuttet kommunen 10 stillinger, der også Lavangsheimen fikk smake sparekniven. Etter det har stemninga bare gått nedover innenfor de fire veggene. - Folk slutter på grunn av for mye arbeidspress, og det er for lite folk på jobb i forhold til regelverket, sier Sandra Borch.

Dårlig stemning

Borch og Bratsberg sier at sittende politisk ledelse bare avfeier problemene, og argumenterer med at det brukes mer penger på Lavangsheimen enn på andre sykehjem.  - Det går ikke an å sammenligne Lavangsheimen med andre sykehjem. Dersom det er dårlig stemning blant de ansatte, kan man ikke argumentere med at man har brukt mer penger enn andre kommuner per pasient, sier Sandra Borch.

Innstilt

Erling Bratsberg sier at de på langt nær har noen løsning i Senterpartiet, men at man må hente inn ekstern hjelp for å finne hvor skoen trykker. - Vi vet jo ikke nøyaktig hva som er problemet på Lavangsheimen, men det må vi finne ut av. Derfor må vi hente inn kompetanse utenfra, som kan kartlegge forholdene på sykehjemmet, sier Bratsberg. Nå er han hundre prosent klar for å ta over ansvaret som ordfører etter Viktor Andberg. - Jeg er hundre prosent innstilt på å ta ordførervervet, og det er i hundre prosent stilling, sier Bratsberg.

Nødvendig

Tidligere har Lavangen hatt ordfører i 50 prosent stilling, men både Sp og Ap har vært helt klar på at det er helt nødvendig med en ordfører som er tilgjengelig hele tiden. - Det er mange telefoner, og mye å gjøre for en ordfører. At man bare skal være tilgjengelig halvparten av tida, er svært vanskelig, sier både Borch og Bratsberg.