Salangen-Nyheter

Holder konsert 5.februar

Kritikerrost duo til Sjøvegan

Sarah-Jane Summers & Juhani Silvola er en kritikerrost duo som nå kommer på besøk til Salangen den 5.februar. FOTO: JONAS SJØVAAG

Det er Scene Nord som presenterer den kritikerroste duoen som nå kommer til Salangen kulturhus.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Sarah-Jane Summers & Juhani Silvola er kjent internasjonalt, og kritikerrost med tre album kåret til «Top of the World» av magasinet Songlines. Musikken springer ut fra folkemusikkens rytmiske driv og fokus på gode melodier, med elementer fra eksperimentell jazz, utradisjonell pop, samtids- og verdensmusikk.

Summers er en av Skottlands fremste felespillere og en tradisjonsbærer av den gamle felestilen fra The Highlands, mens Silvola er en allsidig gitarist og produsent, samt en anerkjent komponist av elektroakustisk samtidsmusikk.

Denne konserten er et bestillingsverk til Nordlysfestivalen 2022, støttet av Norsk kulturråd, med påfølgende turné. Scene Nord har i samarbeid med musikerne og festivalen satt sammen strykekvintetten som spiller med duoen. Kvintetten består av to av Scene Nords landsdelsmusikerne, samt tre frilansere fra nord, og sammen med duoen representerer de hele seks nasjonaliteter. Ensemblet tar lytteren med på en reise gjennom rasende stormer, idylliske soloppganger, nattlige vandringer og ville dansefester!

Medvirkende:

Sarah-Jane Summers – fele 

Juhani Silvola – gitar 

Ingrid Marie Willassen – fiolin 

Johanna-Adele Jüssi – fele 

Willem Mathlener – bratsj 

Nikolay Girunyan – cello 

Rikard Toften Holst – kontrabass

Til Salangen kulturhus

Den 5.februar har salangsværingene og andre interesserte mulighet til å overvære den flotte konserten i Salangen kulturhus. Dette blir en rørende og god opplevelse!.