Salangen-Nyheter

Vanskelig og få nett for å ringe nødetater:

Kritiserer mobildekningen

Det var vanskelig å oppdrive mobildekning på ulykkesstedet ved Katrinehaugen i Salangen. Frank Pedersen var en av de første som ringte nødetatene. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN/RØRBAKKEN: Torsdag kveld var det som kjent en trafikkulykke ved Katrinehaugen ved Rørbakken i Salangen. De som var først til ulykkesstedet, hadde store problemer med å få mobildekning for å kunne ringe etter hjelp fra ambulanse og politi.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

En av de første som kom til stedet etter ulykken var Frank Pedersen. Nettavisen snakket med han på stedet og han var ikke fornøyd med mobildekningen på ulykkesstedet.

Pedersen kom til stedet tre minutter etter at ulykken hadde funnet stedet, og prøvde etter først å ha hjulpet de involverte å ringe nødetatene. Det skulle vise seg å være en utfordring.

- Dette er et område hvor det er erfaringsmessig dårlig dekning. Jeg kom cirka tre minutter etter krasjet ifølge den ene sjåføren som satt i bilen. Det er alfa omega å ha god dekning. Det er viktig å kunne få kontakt med nødetatene. Jeg prøvde å få tak i IF med tanke på forsikring og for å få fjernet bilene. Jeg måtte gå fram og tilbake langs veien for å få dekning. Jeg var bare heldig som fikk dekning, sa Pedersen torsdag.

Pedersen var ikke alene når han kom til stedet.

- Om det ikke hadde vært dekning her måtte en av oss i bilen ha kjørt et godt stykke for å få ordentlig dekning. Det er ikke bra. Vi var bare heldig som var her, sa han.

Dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen forstår situasjonen som Frank Pedersen kom i på ulykkesstedet. Amundsen vil nå ta opp saken med ordføreren i Salangen. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Mandag ettermiddag kontaktet nettavisen dekningsdirektør i Telenor Bjørn Amundsen. Han uttrykker forståelse situasjonen.

- Jeg er kjent med at det er enkeltområder i Salangen kommune som er noe svakt. Jeg tror ikke det er noe vedtak liggende om å utbedre området som nevnes. Det er selvfølgelig noe jeg skal titte på. Jeg er selvfølgelig glad for at det gikk bra, sier han.

Han forklarer at dersom folk trenger å kontakte nødetatene i områder med varierende dekning så er det mulig å ringe nødnummeret 112.

- Så lenge enten Telenor, Ice eller Telia har mobildekning kan man bruke nødnummer 112. Det holder at Telenor har dekning om Telia ikke har det, og motsatt. Det er nettopp for at man skal kunne få hjelp i en slik situasjon. Jeg har full forståelse for situasjonen, sier Amundsen.

Han forteller også at han vil ta kontakt med ordføreren i Salangen kommune.

- Jeg kan ta en prat med ordføreren om saken for å se om det er noe som kan gjøres, sier han.

ANNONSE
Annonse