Salangen-Nyheter

Dagligvarebutikkene i Salangen sliter:

Kritisk på melkefronten

Det er i dag kritisk på melkefronten på Coop Prix på Sjøvegan. - Vi har reddet oss over helga med melk, men nå er det kritisk, sier butikksjef Agnar Fossbakk (innerfelt). FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Dagligvarebutikkene i Salangen sliter med lite melk inne på lagrene. Meieriet i Harstad har hatt stans i produksjonen, men vil fra onsdag være i drift igjen. - Vi gjør det vi kan for å ikke bli helt fri for melk, men nå er det kritisk, sier butikksjef Agnar Fossbakk på Coop Prix.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Siden før helga har det vært stopp på leveranse av melk til dagligvarebutikkene i Salangen fra meieriet i Harstad. Årsaken var at lavt vanntrykk i prosessutstyret på meieriet. Det førte til at all produksjon måtte stanses, med den følge at melkehyllene i butikkene ble tømt.Har berga seg

Butikksjef ved Coop Prix på Sjøvegan, Agnar Fossbakk forteller til nettavisen at det har gått greit med melk igjennom helga, og at han fikk inn en del melk fra meieriet i Bodø, som gjorde at han var berga over den største tiden med melkehandel. - Vi merker jo størst salg av melk i helgene. Da går det noen tusen liter med melk ut av butikken, sier Agnar litt betenkt. Mandag formiddag og i dag tirsdag er det kritisk på melkefronten i hyllene på Coop Prix. - Vi greier oss disse to dagene i denne uka, men fra onsdag av så er vi fri for melk, tror Agnar.

Produksjonen startes igjen

Meierisjef hos Tine meierier i Harstad, Clement Roaldstveit kan berolige melkekundene i Salangen. - Nå i løpet av helga har vi fått tilført melk fra Sandnessjøen og Trondheim, så det er ikke noe kritisk lengre med tilgangen på melk. I løpet av i morgen onsdag regner vi med å ha produksjonen i gang igjen for fullt her, sier Roaldstveit.