Salangen-Nyheter

– Det er rette guttene som har tatt over

Kroa er nå solgt

Bygget er kjøpt av Kjell Vidar og Tonny Fløtten (p.b. Tonny Fløtten). ARKIVFOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

Kongsveien 94/96 som tidligere har huset den godt kjente Brygga Kro og Pub er nå solgt til det nylig stiftede eiendomsselskapet Brygga i Sagfjorden AS.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Tidligere medeier av bygget Johanne Hanssen kjøpte bygget sammen med Asle Hanssen i 1982. Siden da har det huset blant annet gatekjøkken, blomsterbutikk, frisørsalong, videoutleie og pub.

– På 1960-tallet var jeg hushjelp i det huset, så det har på en måte vært med meg hele livet, forteller Hanssen til nettavisen.

Bygget har stått tomt de siste fem årene etter at Asle gikk bort.

Asle og Johanne drev Brygga Kro og Pub i bygget siden 1992. Stedet var kjent for sin gode pizza. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

Nå er det kjøpt av eiendomsselskapet Brygga i Sagfjorden AS som nylig er startet opp av Kjell Vidar og Tonny Fløtten som til daglig driver Brødrene Fløtten. Navnevalget er til dels inspirert av den tidligere puben.

– De fleste i Salangen har et forhold til bygget, forteller Kjell Vidar Fløtten.

Bakgrunn for salget ligger i at det ble stilt spørsmål om tilstanden til bygget, når brødrene da fikk opplyst om at bygget var til salgs tok de et valg.

Brødrene har ikke noen konkrete planer enda, men forteller om at de ønsker å restaurere i lik stil som det opprinnelig var. Samtidig skryter Kjell Vidar av naboene som har klart å vedlikeholde sine bygg bra.

I fremtiden ønsker de å leie ut de to leilighetene som er i andre etasje. I kjelleren har de lyst å bygge kontorer, i starten for Brødrene Fløtten og senere for utleie. For pub-delen har de ikke noen tanker enda.

– Om man skrur på lys og biljardbordet er det nesten sånn som folk husker det.

Brygga Kro og Pub ble åpnet i 1992 og holdt åpent helt til 2016.

Det er ingen tvil om at Brygga Kro og Pub har vært viktig for folk i Salangen. Her er et bilde fra en quizkveld i 2011. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

Kjell Vidar var faktisk med faren sin som hjalp til å pusse opp da puben åpnet. At de to brødrene nå skal ta over syns han er stas.

Johanne Hanssen kan fortelle om mange gode minner og historier fra bygget. Hun forteller om en mann som kom fra Horten.

– Han hadde fått høre at om han noen gang var i Salangen så måtte han dra innom Kroa å kjøpe pizza, for der var verdens beste pizza.

Hun forteller at hun er veldig fornøyd med salget og at det nå er rette gutter som tar over.

Begge parter sitter igjen med et positivt inntrykk etter salget.