Salangen-Nyheter

Samler på fotballdrakter:

- De fleste er signert

Drakten som Bente Synnøve Norbakken viser fram har blitt brukt av Lisa-Marie Karlseng Utland under et fotball verdensmesterskap. Foto: Jon Henrik Larsen

Det finnes en lidenskap for alle og enhver, og en populær hobby er å samle på forskjellige gjenstander. Bente Synnøve Norbakken fra Lavangen bestemte seg i ung alder å samle på fotball- og håndballdrakter.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 08.10.2022 kl 15:57

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Fotball har i mange år vært en delt glede for mennesker over hele kloden, og for både unge og voksne ligger det mye lidenskap og glede for sporten i fritiden. Lavangsværingen, Bente Synnøve Norbakken har gjort seg en unik og spennende hobby for ballsporten.

- Da jeg var rundt 15 år fikk jeg en interesse for fotball, og jeg begynte da litt senere å samle på fotball- og håndballdrakter. Enkelte av draktene har spesielle historier bak seg, og mange er signert av spillerne selv. Som Champions League-drakta jeg har av Fredrik Winsnes da han spilte i Rosenborg BK, sier Norbakken stolt.

Nye drakter

Samlingen til Norbakken består i dag av 113 drakter fra både fotball og håndball, og samlingen vokser stadig mer og mer.

- Den nyeste drakta i samlingen min fikk jeg faktisk i høst. Det er landslagdrakta til Lisa-Marie Karlseng Utland, som har blitt brukt under fotball-VM. Det er tøft å få drakter som har vært sett av så mange folk, sier Norbakken og legger avsluttende til at det ikke er så lenge til at samlingen vokser enda litt mer.

- Jeg venter for øyeblikket på en til drakt. Forhåpentligvis blir det ikke så altfor lenge til den kommer til meg og blir en del av samlingen, avslutter Norbakken til nettavisen.