Salangen-Nyheter

Nå bygger Vibeke opp årets "Julegrend":

- Det å glede andre - gleder meg!

Pepperkakehusene som skal stå i julegrenda er allerede kommet på plass. Nå er alt klart for offisiell åpning lørdag. Foto: Jon Henrik Larsen

I går og i dag foregår de siste justeringer og modifiseringer til at julegrenda på Strandsenteret i morgen lørdag offisielt skal åpnes.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 26.11.2022 kl 01:02

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Fjorårets suksess med å bygge en julegrend i gå-gata på Strandsenteret på Sjøvegan gav mersmak i fjor. Derfor var ikke Vibeke Kråbøl i tvil. Det måtte bli en julegrend i år også - da dette blir som tradisjon å regne.

-Jeg fikk utrolig mange gode og hyggelige tilbakemeldinger, folk ble glade av å se på utstillinga og de ga klar beskjed om at dette måtte fortsette. Og sånn ble det. Kråbøl sier at folk flest ønsker seg et aktivt og levende sentrum, sier Vibeke Kråbøl til nettavisen.

Lørdag klokken 12.30 er det offisiell åpning av grenda som består av pepperkakehus/bygg laget av folk i Salangen. Da kommer også NRK og Norge Rundt til Sjøvegan for å filme. De har allerede vært et par ganger og filmet, og resultatet kan ses på NRK lille julaften – bare å benke seg foran TV-skjermene!. Også Salangen Musikkforening skal spille noen julesanger under åpningen av grenda.

Forbedre grenda

Kråbøl sier hun i år ville forbedre grenda litt, og hun ønsket også å by på noen overraskelser.

- Det er så spennende å gjøre nye ting, sier Vibeke med et smil.

I år som i fjore 30 tomter lagt ut for salg, til en pris av 200 kr/stk. Nå er alle tomtene solgt, og 6000 kroner er klart som gave fra årets julegrend.

- Vi kommer til å gi pengene til SAFA i år. De gjør mye for lag og foreninger i Salangen, sier Vibeke Kråbøl avsluttende til nettavisen.

Vibeke Kråbøl ser på "landskapsområdene" der julegrenda skal bygges opp i år også. Foto: Jon Henrik Larsen