Salangen-Nyheter

Skolestart i Salangen mandag:

Samlet til første skoledag

Rektor Kjell Arne Giske ønsket velkommen til et nytt skoleår ved Sjøvegan videregående skole. Foto: Jon Henrik Larsen

Mandag var det første skoledag på Sjøvegan videregående skole. Over 194 elever møtte frem til skolestart.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 23.08.2022 kl 10:06

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Et nytt skoleår startet mandag, og på Sjøvegan videregående skole var det over 194 spente elever som møtte opp for et nytt studieår.

Rektor ved Sjøvegan videregående skole, Kjell Arne Giske tok i mot alle elevene i tradisjon tro i skolens kantine, og fortalte om skolen og hvilken verdier de har. Også skolens Nærværsteam var også tilstede for å sørge for at alle elever som trengte litt ekstra hjelp på den første skoledagen fikk det.

På første skoledag var totalt 194 elever samlet i kantina på skolen, klar for å begynne et nytt skoleår. Foto: Jon Henrik Larsen


Fra ulike kulturer

I år er det totalt 163 skoleelever som tar videregående utdanning på Sjøvegan. Og i skrivende stund er det 15 ukrainere fra ulike kommuner i regionen som får grunnskoleopplæring i norsk ved skolen. I tillegg er det også 16 enlige mindreårige asylsøkere, opprinnelig fra Afghanistan som får opplæring her.

- Vi har et mangfold av elever fra ulike kulturer. Dette er vi veldig stolte over ved skolen. Spesielt i år på grunn av krigen i Ukraina, så har vi norskopplæring for de som har flyktet hit. Det spesielle er at de også har praksisplass ute i det norske samfunnet en dag i uka, mens de er her og får norsk opplæring hos oss, sier rektor Kjell Arne Giske.

Se videointervju med rektor Giske: