Salangen-Nyheter

Mye omtalt teaterstykke til Sjøvegan i kveld:

Løfter mysteriet om båten Utvik Senior på scenen

I kveld, onsdag 15.mars besøker Hålogaland Teater Salangen kulturhus med forestillingen Utvik Senior.
 Foto: Marius Fiskum

I kveld, onsdag 15.mars besøker Hålogaland Teater Salangen kulturhus med forestillingen Utvik Senior. Foto: Marius Fiskum

Mange husker til mysteriet rundt Utvik Senior fra Senja. På kvelden 17. februar 1978 går fiskefartøyet ned med 9 mann. Ingen vet den dag i dag hvorfor?.

Publisert:

Annonse
Annonse

Hålogaland Teater kommer til Sjøvegan i kveld med et teaterstykke som har blitt omtalt mye i media. Det 90 minutter lange stykket tar opp spørsmål om fiskefartøyet Utvik Senior's havari i 1978.

Vi kan begynne med funnstedet som ingen ble enige om. Eller med vrakdelene som fiskerne aldri hadde sett maken til. Skal vi begynne søstera som mista broren sin, eller faren som mistet en sønn? Med engasjementet som varte i 26 år, eller med sorgen som varte evig? Vi kan begynne med kald krig, ubåter eller ulovlig skipstrafikk? Eller, vi kan begynne nå. Her og nå, og spørre oss selv hvorfor det ble som det ble og hvordan vi kan unngå at det samme skjer igjen.

Rimfrost produksjoner dykker ned i historien om Utvik Senior sammen med regissør og dramatiker Nina Wester. Med utgangspunkt i boka Forlis av Alf R. Jacobsen, intervjuer av pårørende og ressurspersoner tilknyttet forliset går forestillingen systematisk gjennom saken Utvik Senior.

Fortellerne er tre skuespillere og et mannskor. Sammen skaper de en opplevelse i skjæringspunktet mellom true crime, dokumentar og tragedie. En dokumentarisk fiksjon om en historie som ikke bør bli glemt.

Det hele finner sted på Salangen kulturhus i kveld klokken 19.00.

Se teaser-video fra stykket under: