Salangen-Nyheter

Mange timer med arbeid er nedlagt:

Nå er gapahuken endelig åpnet!

Den vises godt i terrenget der den står, gapahuken oppe i skogen ved Hundbergan i Salangen. Foto: Kyrre Tunheim

Søndag ettermiddag ble den offisielle åpningen av gapahuken i Hundbergan i Salangen foretatt.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 12.09.2022 kl 10:02

Arbeidet med monteringen av gapahuken i Hundbergan har pågått siden i sommer. Det er bedriften Skjelter AS i Bardu som har fått jobben med å bygge den spektakulære gapahuken i Salangen.

Selve gapahuken har en prislapp på tilsammen 600.000 kroner.

Over 60 mennesker møtte frem til den offisielle åpningen søndag ettermiddag. Alle gikk fra Laberg og opp i mot gapahuken. Foto: Kyrre Tunheim


Fugletittetårn og sitteplasser

Byggverket er ikke bare en gapahuk, men også en liten klatrevegg med fugletittetårn. Det er også oppholdsrom med grill. Alt dette skal være tilgjengelig for innbyggere og turister oppe på toppen av Hundbergan, lettere sagt mellom Elvelund og Laberg.

Når man sitter inne i gapahuken har man nydelig utsikt utover utløpet av Salangsvassdraget og utover fjorden. Mange har meldt seg til dugnad for å montere opp gapahuken, og hadde det ikke vært for dette, så hadde man nok ikke kunne hatt åpning søndag ettermiddag.

Over 60 mennesker møtte frem til den offisielle åpningen søndag ettermiddag. Alle gikk fra Laberg og opp i mot gapahuken. Foto: Kyrre Tunheim


Tur fra Laberg

Søndag klokken 16.00 gikk en delegasjon med mennesker som ønsket og være med på den offisielle åpningen av gapahuken fra Laberg og opp til Hundbergan. Her ble det foretatt offisiell åpning av ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo (SP).

Målet er at gapahuken, eller dagsturhytta som noen kaller den, skal være et tilbud og et treffsted både for turister og innbyggere i Salangen.

Utsikten fra den nye gapahuken i Hundbergan er absolutt upåklagelig. Foto: Kyrre Tunheim


Økonomi

Finansieringen av byggverket er gjort igjennom spillemidler og andre søkbare midler. Salangen kommune har blant annet fått tilskudd fra tidligere Troms Kraft, deres holdingselskap. Også kommunen har bidratt med midler inn i prosjektet.

Det er torvtak på gapahuken. De siste timene med legging av torvtaket skjedde så seint som lørdag. Søndag var alt ferdig til åpningen. Foto: Kyrre Tunheim