Salangen-Nyheter

Eldredagen markert i Ibestad:

Storslått feiring av de eldste i kommunen

Ibestad gladans feirer i år 15 års jubileum. Lørdag danset de for de andre eldre i Ibestad kommune. Foto: Jon Henrik Larsen

Lørdag ettermiddag var det høytidelig feiring av de aller eldste i Ibestad kommune, i forbindelse med den internasjonale FN-dagen for eldre.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 05.10.2022 kl 09:08

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Det var Ibestad Eldreråd, Ibestad Pensjonistforening og Frivilligsentralen i Ibestad som sto som arrangører av arrangementet som fant sted lørdag kveld. Over 120 eldre fra hele kommunen var samlet til bespisning i Ibestadhallen, og deretter til dessert og kafe i kulturhusets storsal.

Ingen eldredag uten en frivillig stab som sørget for servering og baking av kaker. Lørdag ble de hedret av arrangørene for sin gode innsats!. Foto: Jon Henrik Larsen


Dans og musikk

Under kaffen fikk de eldre oppleve Ibestad Gladans som i år har 15 års jubileum. De danseglade fremførte flere danser som de hadde øvd inn, som for eksempel "Ringdans fra Helgeland". Ronald Forsaa var konfransier og sydde programmet fint i sammen med trekkspillmusikk-toner så go`foten fikk kjørt seg!.

Overraskelse

Det var mange av de eldre som visste om at det skulle komme en overraskelse i løpet av kvelden. Noen hadde klart og funnet ut av hva det var, mens andre ikke. Men gleden og latteren satt derfor svært løst da karakteren "Mossa" dukka opp i kulturhuset storsal, spilt av Ingrid Evertsen. Hun serverte noen saftige nordnorske gloser på ekte Mossa-vis der også lokale skikkelser i Ibestad fikk sitt.

Se videosnutt fra markeringen lørdag under:

Enorm dugnadsvilje

Det var frivillige fra Frivilligsentralen i Ibestad som sto for serveringen av mat og dessert. Maten ble laget av flere kokker ved Midnatsol Kro på Engenes. Kakene som var til kaffen hadde blit laget av frivillige sjeler. Og det var ikke rent få bløtkaker som var blitt smurt og ordnet til!.

Eldrerådet i Ibestad var kjempefornøyd med markeringen lørdag.

- Det har vært et kjempearrangement!. De eldre er virkelig fornøyd med dette. Og det var godt å kunne møtes nå etter nesten tre år med pandemi, sier medlem i Eldrerådet i Ibestad, Per-Halvard Hanssen. Han understreker at festen har blitt godt planlagt igjennom året.

- Vi har planlagt festen godt, også har vi fått godt med støtte til å kunne arrangere dette. Vi har brukt over 90.000 kroner på denne markeringen. Det er støtte fra Eldrerådet, Ibestad kommunes fond for bolyst og mange flere som har gitt midler, slik at dette kunne gjennomføres så bra som det har blitt, sier Hanssen til nettavisen.