Salangen-Nyheter

Årets Rosa Sløyfe- aksjon:

Vil stå på stand lørdag

Lisbeth Løkse er medlem i Kreftforeningens lokallag på Finnsnes. Hun vil lørdag stå på stand utenfor Extra Sjøvegan og informere om saken og selge effekter. Foto: Jon Henrik Larsen

I morgen lørdag skal Kreftforeningen ha stand utenfor Extra på Sjøvegan. Dette i forbindelse med årets aksjon av Rosa sløyfe. Dette skjer flere steder i Midt-Troms denne helga. Tematikken i år er tidlig oppdagelse av kreft. Pengene som samles inn skal gå til forskning på dette.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 04.10.2022 kl 11:27

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Lisbeth Løkse er medlem i Kreftforeningens lokallag på Finnsnes. Lørdag vil hun stå i lag med datter Anette Løkse på stand utenfor Extra Sjøvegan og informere om saken og selge effekter. Her vil det også være mulig og gi sin økonomiske støtte til kreftsaken.

- Vi kommer til å stå på stand fra kl. 10.00 til 14.30 Kom å besøk oss og støtt ei viktig sak. Årets tema er tidlig oppdagelse, sier Lisbeth Løkse på sosiale medier.

Fokus på tidlig oppdagelse

Rosa sløyfe-aksjonen setter i år, som i fjor, søkelyset på tidlig oppdagelse av brystkreft fordi det redder liv.

3991 kvinner og 32 menn fikk brystkreft i Norge i 2021, som er en økning på 568 tilfeller fra 2020. Med all sannsynlighet skyldes dette etterslepet etter pandemien.

Da pandemien traff oss i mars 2020, ble de brystdiagnostiske sentrene stengt. Det oppsto to til tre måneder forsinkelser av undersøkelsene, og færre fikk diagnosen i 2020. De fleste sentre har nå innhentet forsinkelsen, og på landsbasis vil Mammografiprogrammet være ajour i løpet av 2022.

Eksakt hvilke konsekvenser forsinkelsen har skapt, er fortsatt for tidlig å si.

Derfor har Rosa sløyfe-aksjonen valgt å sette søkelyset på tidlig oppdagelse også i 2022.