Salangen-Nyheter

Butikksjefen på Extra Sjøvegan:

I dag møtte Per Christian kundene i kofte

Butikksjef Per-Christian Schjølberg ved Extra Sjøvegan var ikledd samekofte i anledning samefolkets dag mandag.
 Foto: Jon Henrik Larsen

Butikksjef Per-Christian Schjølberg ved Extra Sjøvegan var ikledd samekofte i anledning samefolkets dag mandag. Foto: Jon Henrik Larsen

I og med at mandagen var samefolkets dag tok butikksjefen for Extra Sjøvegan, Per Christian Schjølberg på seg kofta på jobb. Det gjorde handleopplevelsen for kundene ekstra fargerik.

Publisert:

Annonse
Annonse

Det er ikke selvfølge i dag at folk ikler seg kofta på arbeidsplassen når det er samefolkets dag, og når man er på jobb. Men på Extra Sjøvegan er det heldigvis slik at de ansatte tydelig kan vise frem til tihørighet identitetsmessig med at de kan bruke sine nasjonaldrakter eller folkedrakter når det er høytidsdag.

- Ja, klart det!. Norge er et land som er fyllt av ulike nasjonaliteter og farger, og hvorfor skal man ikke kunne vise det i større grad enn vi allerede gjør, sier butikksjef Schjølberg til nettavisen da vi møter han i kassen. Det er ikke første gang han har på seg kofta på jobb. Det hadde han også i fjor.

- Jeg får positiv tilbakemelding fra kundene på at jeg går i kofta, og mange fine komplimenter, sier Per Christian tydelig stolt over si kofta som han bærer med stolthet.

Fargene på håndleddet på kofta viser at den stammer fra Senja, forteller Per-Christian Schjølberg til nettavisen.
 Foto: Jon Henrik Larsen

Fargene på håndleddet på kofta viser at den stammer fra Senja, forteller Per-Christian Schjølberg til nettavisen. Foto: Jon Henrik Larsen


Senja-kofte

Kofta han bærer på seg er en kofte som er fra Senja. Det vises spesielt på bandene på håndleddene som er i ulike farger. Og rundt halsen kan du også se at kofta har tilhørighet til det sjøsamiske.

- Det er på min mor side at jeg har det samiske. Pappa er trønder. Vi har slekt på mamma sin side som går helt tilbake til 1800-tallet av samer som kom til Senja og bosatte seg der. Jeg har hatt kofte siden jeg var ungdom og frem til i dag. Jeg liker å gå i den, og bruker den på 17.mai likeså på samefolkets dag, sier Per Christian og smiler.

Til middag på samefolkets dag skal selvsagt Per Christian ha sjøllaget bidos med reinkjøtt.

- Det blir godt med bidos i dag. Forresten, finnebiffen har vi på tilbud denne uka i forbindelse med samefolket dag, reklamerer Schjølberg smilende før han fortsetter å betjene kunder i kassen iført samekofta!.

I halsen på kofta kan du se at kofta er sjøsamisk. Sølvet i halsen er familiær og identifiserer familien til Per-Christian, i følge han selv.
 Foto: Jon Henrik Larsen

I halsen på kofta kan du se at kofta er sjøsamisk. Sølvet i halsen er familiær og identifiserer familien til Per-Christian, i følge han selv. Foto: Jon Henrik Larsen