Salangen-Nyheter

Klar til UKM 2018:

Kulturell glede og samvær

Årlig vokser det frem nye unge kunstnere, både på og av scenen. ARKIVFOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

SJØVEGAN: På onsdag eksploderer det med musikk, visuell kunst og masse scene-glede ved Sjøvegan kulturhus når lokalmønstringen av UKM 2018 går av stabelen. Det er 42 påmeldte i år, i tillegg til flere spennende overraskelser for publikum.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Påmeldingsfristen er forbi, og det er på tide å glede seg til årets omgang med Ung Kultur Møtes (UKM) i Salangen. I år er det hele 42 påmeldte med mye forskjellig innhold, blant annet musikk, scene, dans og flere nokså unike innslag som vil overraske publikum. Den lokale mønstringen er bare første steg i et lang og kulturrik reise for de unge kunstnerne som skal delta her i Salangen, og med det håper folkehelsekoordinator, Jorun Utne at det kommer mange for å heie de talentfulle deltakerne fram - I år er det noen flere deltakere enn det vi har hatt før, så vi håper mange tar turen innom for å se alt de påmeldte skal vise fram, forteller Utne til nettavisen.

Det er alltid mye sprell å oppleve når UKM blir arrangert. Hva slags overraskelser dukker opp i år mon tro? FOTO: PRIVAT

Kafé og lotteri

Når det er stille på scenen, er det mulig å trekke seg ut i lokalet og ta en titt på kunstverkene og fotografiene som de unge kunstnerne har produsert, mens man kan nyte litt godsaker fra kafeen i Lysthuset ved Sjøvegan kulturhus som drives av 6. klassen ved Salangen skole. Jorun Utne kan også formidle til nettavisen at de i år skal ha litt mer i pausene mellom sceneinnslagene. - Salangen barnekor skal opptre på scenen i pausen, og vi skal også gjøre det litt mer spennende med å ha lotteri med premietrekning på de gratis inngangsbillettene, forklarer Utne. UKM har oppstart nå onsdag, 21. mars fra Kl. 18.00, mens kafeen allerede åpnes en halvtime før.