Salangen-Nyheter

For de som ikke vil fiske:

Kulturhistorie på nært hold

Bilde av ruinene nede på Salangsverket slik som det står i dag. ARKIVFOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

Bilde av ruinene nede på Salangsverket slik som det står i dag. ARKIVFOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

SALANGSVERKET: Under Millionfisken i Salangen kommer sikkert de fleste til fiskefestivalen for å jakte på den ideelle fisken. Men kanskje er det noen som kommer til Salangen kommune og kunne tenke seg å oppleve noe annet ekstraordinært?.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

I Salangen er det for tiden mange opplevelsesmuligheter, også om du ikke er fiskeinteressert. – Lilleverket nede ved Salangsverket holder åpent med kafé, utstilling av håndverk som består av tresløyd, maleri, keramikk og foto. I tillegg til dette så er det jo en tursti på 40-høydemeter som er godt skiltet og beskrevet, så folk kan lese om det som har vært her. Alt er tilgjengelig hele tiden, men det kan avtales og bestilles guiding dersom det er interessant, forteller Ragnhild Fjeldstad til nettavisen.

Bilde av ruinene nede på Salangsverket som det står i dag. ARKIVFOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

Mangfoldet

Dersom du er fremmed å kommer til Salangen kommune, finnes det flere ting å kunne utforske. - Vi har driftet Lilleverket i 23 år nå. Noe arbeid er det jo med det, men jeg synes det er viktig å kunne vise frem mangfoldet i kommunen. Ikke bare historien om bergverksdrifta som har vært, men alle de som produsere ulike typer håndverk i kommunen. Det er mulig å nyte en god kopp kaffe og noe å bite i fra vår kafé. Vi har åpent torsdag og fredag fra Kl. 16:00 til kl 19:00, lørdag og søndager fra Kl. 11:00 til kl 15:00. Ønsker alle velkommen innom i våre åpningstider, avslutter Ragnhild Fjeldstad fornøyd.

Annonse