Salangen-Nyheter

NNM i olabilløp:

Kun en uke igjen til NNM!

Lavangen skole deltok i 2016 med egenprodusert olabil og gledet seg allerede etter løpet til neste år ARKIVFOTO: ALEKSANDER WALØR

Lavangen skole deltok i 2016 med egenprodusert olabil og gledet seg allerede etter løpet til neste år ARKIVFOTO: ALEKSANDER WALØR

TENNEVOLL: Olabilløpet som blir arrangert av Lavangen liv og røre blir arrangert i år også, søndag 24. juni klokken 13.00. Snart legges påmeldingslistene ut.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Det er ikke hvilket som helst løp som arrangeres igjen, det er nemlig NNM (nord norsk mesterskap) i olabilløt. De har hatt omtrent 12 deltakere i to klasser alle de tre siste årene løpet har blitt arrangert.

– Vi pleier å utfordre venner og bedrifter rundt omkring i nærområdet, men de fleste skylder på at de ikke har bil, forteller Svein-Ketil Olsen som er medarrangør til arrangementet.

Olsen som til daglig jobber på Sjøvegan Videregående skole har i flere år sagt at de kan hjelpe til med å bygge bilene. – I 2015, første året altså deltok Salaks AS med egen olabil, og den var både bra og fin å se på, sier han til Salangen-Nyheter.

(saken fortsetter under bildet)

Styreleder for Lavangen Liv og Røre, Geir-Ove Mortensen, her fotografert foran en av vinnerbilene i 2015. ARKIVFOTO: RONNY ANDRÉ LØKKEN

Passer på sikkerheten

Høy fart og mye spenning lokker mange til dette spennende arrangementet, men Geir-Ove Mortensen garanterer at sikkerheten er på topp både før og under arrangementet. - Vi har et reglement på diverse ting som har med selve bilen å gjøre. Det er alt i fra dekkdimensjon til bremsene og vekt. Det ligger føringer og skjemaer for det fra olabilforbundet som vi følger så godt vi kan, sier Mortensen til nettavisen.

– Her kan det gå bort i mot 50 km/t ned bakken, så vi får håpe bremsene er på plass, sa speakeren for olabilløpet Geir-Ove Mortensen over mikrofonen under fjorårets løp.

Deltar i klasser

Løpet er delt opp i barneklassen som er for deltakere mellom syv og 15 år, mens de som er 16 år eller eldre deltar i showklassen. Løpet har til og med deltakere i 80-årene som deltar, så NNM i olabil er for hele familien.

(saken fortsetter under bildet)

Svein-Ketil Olsen med sin egenproduserte vinnerbil fra 2015. ARKTIVFOTO: RONNY ANDRÉ LØKKEN

J

obber sammen

Svein-Ketil Olsen sier til nettavisen at han takker alle foreninger og privatpersoner som er med på å arrangere løpet, og fortsetter med at de aldri hadde klart å gjennomføre det uten dem. Noen av foreningene skal også servere grillmat og drikke under løpet. – For tilskuerne er det bare å møte opp og kose seg med fart og spenning i Sneverbakken.

Burde begynne tidlig

– Jeg oppfordrer alle som har kanskje bare litt interesse for dette om å rydde i garasjen og lag dere en olabil til neste års løp, forteller Olsen mens han ler mildt og forteller at det kanskje er litt kort tid å lage en olabil til neste søndag.

(saken fortsetter under bildet)

Det blir også mulighet for deltakere og ebsøkende å få seg en matbit rett fra grillen under hele løpet neste søndag. ARKIVFOTO: ALEKSANDER WALØR

Følg med på Facebook-siden til Salangen liv og røre for å få mer informasjon om hvordan du kan delta.

Annonse