Salangen-Nyheter

Unge entreprenører:

Kurser seg i ledelse

Salangsværingene Trond Trondsen Mikkelborg, Lillian Enoksen og Jonas Jørgensen var også med på kurset for å bli bedre ledere.

TROMSØ: I dag torsdag er Trond Trondsen Mikkelborg, Lillian Enoksen og Jonas Jørgensen fra Salangen på ledersamling for ungdomsbedrifter. Her skal de få kunnskap om blant annet ulike lederstiler, samarbeid og motivasjon.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

I to hele dager er 45 ungdommer fra Troms samlet på FLOW i Tromsø til såkalt ledersamling. - Her skal ungdommene få brynt seg på praktiske øvelser i temaene lederrollen, ulike lederstiler og temaene kommunikasjon og tillit. Vi har ulike temaer på programmet disse to dagene, som vil være relevante for bedriftsledere generelt, forteller daglig leder i Ungt entreprenørskap, Anne Grete Johansen til nettavisen.

Daglig leder i Ungt entreprenørskap, Anne Grete Johansen skryter varmt av ungdommene på kurset. 

Første gang

Kursdeltakerne på lederkuserset er ledere fra ungdomsbedriftene i hele Troms. - Dette er jo unge etablerere som uten en slik kunnskap tar stor risiko med å være leder. Derfor er dette en viktig arena hvor de både får drøftet med andre og deres erfaringer og utfordringer innen ulike lederstiler og ikke minst utvikle seg selv. Så her vil de få et godt grunnlag med større kjennskap til det å være leder. Derfor når grunnlaget er tilstede så er også egenutviklingen enklere. Selve bedriftsetableringen er jo den samme for alle entreprenører, og erfaringen som bedriftsleder kommer etterhvert, sier en engasjert Anne Grete Johansen.

Lederstilen

Tidligere, for kanskje 20 år siden på bedriftlederskoler, så lærte jo folk om ulike lederstiler og hvordan det er å være leder. - Joda lederutdanningen har jo eksistert i alle år, men det er tydelig at det å være leder i dag og for 20 år siden ikke er det samme. Så på dette feltet er det mye som er forandret med hensyn til lederstil i bedriftene. Det positive med Ungdomsbedriftene, er at det blir en treningsarena hvor elevene kan prøve å feile og blir erfaringer rikere. Ikke minst handler det om motivasjon og kommunikasjon til det å være en god leder i dag. Derfor er det veldig positivt med et slikt kurs hvor ungdommene kommer sammen for å drøfte problemstillinger å lære av det, og allerede etter første dag viser elevene en veldig motivasjon for å fortsette arbeidet, avslutter Johansen til nettavisen.