Salangen-Nyheter

Forventer et godt salg:

Kveite er julematen

Inge Våga undrer på om han klarer å få solgt like mye i år som i fjor. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Inge Våga undrer på om han klarer å få solgt like mye i år som i fjor. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: Hver torsdag er fiskebilen på besøk i Salangen for å bringe fiskematen til salangsværinger. Fiskeselger Inge Våga kan fortelle at kveite og lutefisken er desidert populært blant innbyggerne i Nord-Norge nå som julen nærmer seg.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Inge Våga er ofte innom Sjøvegan med sin fiskebil og selger alt av råvarer av det havet kan tilby. Han kan fortelle at kveite er spesielt populært, spesielt i desember måned. - Vi pleier vanligvis å selge opp til ett tonn med kveite i desember. På bare tre uker selger vi nesten like mye på det vi gjør på et år, sier Våge til nettavisen og forventer at det vil ta løs allerede i neste uke.

Kveite er stort

Som vestlending kunne han informere at på sørlandet er det torsken som er den tradisjonelle julefisken som er populært å ha julebordet, mens her i nord er det mer tradisjon for kveite og lutefisk. Han sier at han vil prøve å gjøre det beste å levere havets råvarer til Norges befolkning, men det er ikke alltid like enkelt. - Det er ferske varer jeg selger, men om det blåser storm og slikt får man ikke tak i fisken, og da vil jeg ikke ha noe å selge. I år har vi vært skånet med høstværet, sier Våge fornøyd. Selv om han sier at mye blir solgt er dette en tungvindt måte å selge råvarene på. - Vi kjører bil overalt og det blir mye skranglinger med bil som trenger vedlikehold. Selv med en omsetning med 3,6 millioner gikk vi med et overskudd på 100.000 kroner, sier han avsluttende til nettavisen.

Annonse