Salangen-Nyheter

75 år siden innvasjon i Norge:

Lager minnebok

Kurt Jan Kvernmo (t.v), Knut Werner-Hagen og Anita Karlsen jobber med minneboka. FOTO: FOTOGJETEREN

SJØVEGAN: Året 2016 vil være en stor minnemarkering over at det er 75 år siden Norge ble invadert av tyske soldater. I Sør-Troms blir dette markert ved en minnebok med krigshistoriske hendelser fra regionen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Via det interkommunale samarbeidet mellom Narvik, Bardu, Gratangen, Lavangen, Salangen og Troms fylkeskommune arbeides det med utgivelsen av Krigsminneboka som er et samarbeid mellom kultursjef i Salangen, Kurt-Jan Kvernmo og kulturkonsulent i Gratangen, Anita Karlsen. Knut Werner Hagen er forfatter og krigshistoriker for prosjektet. - Minneboka vil ta for seg krigshistoriske beretninger og illustrasjoner i fra 60 dagers krigen, og bildegalleriet er fra de mange arrangementene av krigshistoriske hendelsene som var markert fra 9. april til 9.juni 2015. Boken vil også vise spor etter krigen og sammenligne hvordan det ser ut i dag, sier Kurt-Jan Kvernmo til nettavisen.

Mye stoff

Det har ikke blitt satt en dato på når utgivelsen vil finne sted, men de satser på å få den lansert på tidlig på våren 2016. Troms Fylkeskommune har også gitt økonomisk støtte til dette prosjektet. - Det var mye som foregikk og det er mye materialer vi må igjennom. Det var forfedelig hektisk, men det er utrolig interessant arbeid. Gjennom prosjektet har vi fått et godt innblikk i historien, og det er det er viktig å ta vare på dem, avslutter Kurt-Jan Kvernmo til nettavisen.