Salangen-Nyheter

Arkitektes uttalelser:

Langt innenfor reg.plan

Det er slik det er tenkt at det gamle Coop bygget skal bli seende ut. To nye etasjer med plass til 12 nye leiligheter.

SJØVEGAN: Tegningene til utvidelsen av det gamle Coop-bygget har skapt litt debatt blant salangsværinger, blant annet om at bygget vil skjemme for mye utsikt. Arkitekten selv forteller de er innenfor reguleringsplanen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Det er arkitekt Vidar Laksfors som har laget plantegningene for utvidelsen av det gamle Coop bygget på Sjøvegan. Her har arkitekten tatt for seg et byggverk med plass til rundt tolv leiligheter fordelt på to nye etasjer. - Det vi har jobbet med er de to etasjene som bygges oppå det gamle Coop bygget. Vi har også hatt dialog med eierne av butikklokalene i første etasje for å få til et helhetlig bygg når alt står ferdig. Utbygger TT Invest var opptatt at bygget skal forholde seg til den eldre trebebyggelsen i området. Huset er så et moderne boligbygg som låner elementer og detaljer fra eldre bryggestil, forteller arkitekt Vidar Laksfors til nettavisen.

Slik er det planlagt at det gamle Coop bygget skal se ut når påbyggingen er ferdig. 

Kunne blitt mye større

Etter tegningene ble kjent skapte dette reaksjoner hos enkelte. Arkitekten selv skjønner at det er delte meninger rundt det kommende påbygget, selv om ikke alle kommentarene er han kjent synes han bare det er sunt med litt debatt. - Bygget er høyt, og det vil prege Sjøvegan sentrum. Vi har forsøkt å gjøre bygget så lite ruvende som mulig, hvor vi blant annet trekker inn andre og tredje etasje fra dagens fasade. Om man hadde gjort bygget like stort som reguleringsplanen tillater hadde man sikkert kunne fått plass til dobbelt så mange leiligheter, men både utbygger og undertegnede mente at dette kom til å bli for voldsomt. Slik bygget er tegnet nå er det svært få som får forringet utsikt. Og de i dag industripregede fasadene mot sjøen blir langt mer imøtekommende. Vi er veldig fornøyd med hvordan bygget nå er planlagt, sier Laksfors.