Salangen-Nyheter

Friluftsskole i Salangen:

Lære om livet i naturen

- Fjorårets friluftsskole falt godt på plass hos alle som ble med, så jeg håper vi kan kose oss like mye denne gangen også. FOTO: PRIVAT

SJØVEGAN: Neste uke skal Den Norske Frivillige Dyreredningstjenesten arrangere en friluftsskole fra mandag til onsdag her i Salangen. Dette er i samarbeid med Salangen kommune og Ofotoen Friluftsråd. Jan "Fjellfinnen" Vimme ser fram til uteaktivitetene.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Friluftsskolen er et organisert fritidstilbud for barn og ungdom mellom 10-13 år som skal introdusere deltakerne til friluftsliv, og for tredje gang blir det arrangert i Salangen. - Vi har masse flott planlagt i neste uke. Vi skal blant annet på kanotur til Øvervatnet hvor vi blir å sette opp camp. Vi skal lære ungene litt om regelverk om hva som er lov å gjøre i naturen, alt i fra hvor man kan sette opp telt, fyre opp bål, også videre, sier leder ved Den Norske Frivillige Dyreredningstjeneste og instruktør for friluftsskolen, Jan Vimme til nettavisen.

Påmelding

- Alle som ønsker å være med kan melde seg på med å sende en SMS til meg, og det er gratis å være med, sier Vimme til nettavisen. Vimme legger til at kurset starter på mandag med et oppmøte Lysthuset kl. 09.00 hvor alle skal bli kjent med kurslederne og planene for selve friluftskolen. - Det blir meg selv og Thor-Elvin Jøtulhaug som skal være instruktører og som skal følge med alle dagene, og vi skal passe på at alle er trygg og har det gøy, sier Vimme stolt til nettavisen.

Thor-Elvin Jøtulhaug blir også med på friluftsskolen neste uke. Bildet er fra i fjorårets tur. FOTO: PRIVAT.

Thor-Elvin Jøtulhaug blir også med på friluftsskolen neste uke. Bildet er fra i fjorårets tur. FOTO: PRIVAT.

Utstyr

For alle som skal ut i naturen, trenges det overlevelsesutstyr, og Vimme kan fortelle til nettavisen at listen heldigvis ikke er så lang. - Det er satt opp slik at de som ønsker kan overnatte i telt. Da er det best at alle kan ta med et eget som de kan lære å sette opp. Slikt er viktig å kunne når man er ute på tur, forteller Vimme. Deltakerne må selv ta med nistepakker og drikkeflaske med noe godt i. Blir været lite samarbeidsvillig er det også kjekt med ekstra klesskifte. Det skal også fiskes i løpet av friluftsskolen, og Vimme har en spennende plan til deltakerne til den turen. - Alle skal være med å planlegge turen selv. Det er ikke bare å slenge fiskestanga på ryggen og gå. De skal få lov til å tenke fram den beste ruten til vannet, og hva de skal ha med, sier Vimme til nettavisen. Han avslutter med å si at han gleder seg til turen og håper på at det kommer mange påmeldte.

For alle som vil melde seg på, send SMS til Jan "Fjellfinnen" Vamme på telefon: 989 99 378.