Salangen-Nyheter

Salangen takket nei:

- Lav valgdeltakelse

Det var klart at Salangen kommune sier nei til kommunesammenslåing etter stemmene ble offentliggjort i går. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Det var klart at Salangen kommune sier nei til kommunesammenslåing etter stemmene ble offentliggjort i går. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

SJØVEGAN: Etter å ha gått til valgurnene har 71,81% av salangsværingene takket nei til kommunesammenslåing. - Vi har fått et tydelig råd fra innbyggerne i Salangen som vi skal ta med til kommunestyret, sier Sigrun Wiggen Prestbakmo.

Publisert:

Annonse
Annonse

Stemmelokalet ble stengt mandag kveld, og etter at stemmene hadde blitt opptalt i forbindelse med kommunereformen var svaret klart. Innbyggerne ønsker ikke en kommunesammenslåing, og vil heller stå alene som egen kommune. Det var 26,2% av de stemmeberettigede som deltok i valget. Videre har 71,81% sagt at Salangen skal bestå som egen kommune, mens 26,87% takket ja om til å slå seg sammen med Bardu og Dyrøy. De resterende stemte blank.

Lav deltakelse

Ordfører i Salangen, Sigrun Wiggen Prestbakmo synes det var lav valgdeltakelse, men hun skal ta med seg resultatet til neste kommunestyremøte. - Det var lav deltakelse, men det kan komme av flere årsaker; kommunereformen er en komplisert sak og kanskje det var for lite alternativer å velge mellom. Vi har bedt Salangen om et råd og resultatet gjenspeiler Salangen sin mening. Vi må tenkte på det som er viktigst for Salangen, og rådet skal vi ta med til kommunestyremøte den 17. juni, avslutter Sigrun Wiggen Prestbakmo.