Salangen-Nyheter

Hedret kommunen:

-Lavangen burde få prisen!

Roger Trygve Solstad fungerende regiondirektør IMDi Nord talte om den gode innsatsen som var gjort i Lavangen kommune for bosetting av flyktninger. FOTO: JON HENRIK LARSEN

TENNEVOLL: Lavangen kommune er som kjent nominert av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) til Bosettingsprisen for 2015. I går var IMDI på besøk på Fjellkysten og hedret kommunen for sin innherdige innsats.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

En av IMDis viktigste oppgaver har vært oppbygging av bosettingskapasiteten i kommunene. Som den eneste kommunen i Nord-Norge har Lavangen kommune blitt nominert til Bosettingsprisen 2015. Planen var at kommunen skulle bosette 20 flyttninger i 2015, men klarte å bosette 56 flyktninger. Nesten tre ganger så mange som kommunen hadde vedtak om. IMDi var i går i Lavangen, og innkalte til pressekonferanse. - Det jeg merket veldig fort var at det var ikke spørsmål om hvem som var for eller i mot å ta i mot flyktninger, men heller om hvordan man skulle få det til, talte Roger Trygve Solstad, fungerende regiondirektør IMDi Nord på pressekonferansen.

Seyedeh Alavi (t.v), Firoz Feizi, Mamduh Al-Masalemah og Ramya Sourani deltok på pressekonferansen som ny-tilflyttede lavangsværinger. De er alle enige med at Lavangen fortjener å få Bosettingsprisen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Alle sin blomst

Lavangen kommune viser til godt administrativt forarbeid og god organisering. Sammen har kommunen jobbet aktivt med anskaffelse av boliger og fokusert på hvordan man skulle løse boligutfordringene. - Den blomsten vi fikk i dag fra IMDi er alle innbyggerne sin blomst, uten tvil. Det har vært et tidkrevende arbeid fra A til Å, men denne nomineringen er et tegn at vi så langt har lykkes, sier ordfører i Lavangen, Bernhardt Halvorsen til nettavisen.

ANNONSE
Annonse